Till innehållet
Meny

Fem business-prat.

Du borde börja varje måndag med att lyssna på.

Inget motiverar en så mycket i företagandet som andra människors berättelser om sin egen business. När du behöver en extra knuff i rätt riktning har Tre Företag fixat hela listan åt dig – starta en av följande poddar och TedTalks och känn hur skrivbordet lockar.

1. TedTalk – Shonda Rhimes: My Year of Saying Yes To Everything

Den legendariska TV-skaparen Shonda Rhimes berättar om när hon i ett års tid bestämmer sig för att säga ja till allt som skrämmer henne, hur kickarna kommer som ett brev på posten och hur hon upplever vad hon kallar the hum – det flow som uppstår när man går upp i sitt jobb och inget kan stoppa en. Men hon berättar också om när hummandet tystnar för att hennes jobb blivit viktigare än allt annat.

Lyssna nu

2. Make a Living

Anna Höglund och Linda Zettergren pratar om att göra karriär med hjärtat. Med avsnitt som ”Inspiration – inspirerad eller demotiverad?”, ”Att bryta tillstånd” och ”Förminskningsfenomenet” lägger de tydlig vikt vid att företagarlivet ska kännas rätt för dig istället för att lockas av ditt Instagram-flöde, och i gästavsnitten med såväl digitala nomader som psykologer drar de sig inte för att ta upp de svårare ämnena.

Lyssna nu

3. TedTalk – Michael C Bush – This is what makes people happy at work

Oavsett om ditt företag har hundra anställda eller bara består av dig är det viktigaste av allt att de som jobbar hos dig mår bra. Michael C Bush från Great Place To Work dödar myten om att arbetsglädje uppstår automatiskt ur pingisbord och massage på kontoret och tydliggör istället vikten av relationerna på arbetsplatsen.

Lyssna nu

4. Vad fan håller jag på med?

Linda Hörnfeldt och Alexandra Bylund, entreprenörer inom sociala medier, marknadsföring och influencer marketing, pratar högt och lågt om livet som företagare. Motgångar i ekonomin och teknikstrul inför lanseringar blandas med vardagsprat om rutiner och teambuilding. Avslappnat, ofiltrerat och transparent.

Lyssna nu

5. Uppstickarna

Johanna Snickars och Karin Bäcklund, som jobbat med kommunikation på bolag som Ericsson och Schibsted, intervjuar intressanta gäster om karriär och framgång och vad de begreppen egentligen innebär. Allt från läkare och PR-chefer till politiker till frisörer kommer till podden och berättar sin historia – i både framgång och motvind.

Lyssna nu