Till innehållet
Meny

Stark företagskultur

- som ett vinnande koncept.

Nära relationer driver ett företag framåt

En god företagskultur bidrar till att bygga ett starkt företag. De flesta företagare inser såklart värdet av nära relationer, både till kund och mellan medarbetare. Men hur jobbar man egentligen med relationer i praktiken? Tre Företag har pratat med tre olika företag som alla har insett värdet av bra relationsbygge.

Coupleness - Att våga visa sig sårbar

”Sårbarhet för oss närmare varandra." 

Coupleness börjar varje dag med en check-in för ökad förståelse mellan medarbetarna. Tanken bakom relations-appen Coupleness är att ge människor ett verktyg i form av en relationsdagbok för att underlätta hur vi kommunicerar vårt mående och våra känslor. Mindre bra relationer grundar sig nämligen ofta i en bristande kommunikation. Därför startar man på Coupleness varje arbetsdag med att alla medarbetare gör en så kallad ”check-in” i appen och rapporterar hur de mår just då. Någon kanske fick in en härlig morgonpromenad och är på glatt humör, medan en annan haft en tuff lämning på förskolan och känner sig lite låg. Tanken med denna morgonrutin är att medarbetarna ska våga öppna upp sig mer inför varandra, vilket ger en bättre förståelse och ett ökat förtroende kollegorna emellan. På så sätt stärks relationerna i teamet och man bygger upp en trygg och medkännande företagskultur som gynnar såväl medarbetarna som företaget i sig.

Tre möter Coupleness:

Kampsportslabbet - Personlig känsla skapar en bra stämning 

På gymmet Kampsportslabbet ligger fokus på att skapa en familjär känsla och en nära relation mellan PT och klient.

Vänskap, kärlek och roliga träningspass är ledorden på Kampsportslabbet, ett personligt gym med fokus på välmående och helhetshälsa. Här lägger man enligt Kevin Arroyo, VD och grundare av företaget, stor vikt vid att skapa nära relationer till klienterna. Kevin försöker alltid att ”hålla det nära” och lära känna kunden personligen – det är inte ovanligt att de går ut och äter tillsammans eller ses på hemmaplan. Kommunikation är en viktig del i relationsbyggandet och mellan PT-passen håller Kevin kontakten med sina kunder digitalt via mobilen. På så sätt motverkas känslan av att relationen stannar på gymmet och kunden får ett starkare förtroende för sin tränare, vilket bidrar till ökad träningsglädje och motivation.

Tre möter Kampsportslabbet:

Brave - Förtroende och frihet ger ett starkt team

Braive arbetar efter övertygelsen om att ett starkt team byggs på visat förtroende och fria tyglar.

Braive arbetar efter övertygelsen om att ett starkt team byggs på visat förtroende och fria tyglar. Braive är en digital plattform som erbjuder en rad olika behandlingar inom internetbaserad kognitiv beteendeterapi (iKBT) där man kan möta en psykolog online via videosamtal eller chatt. Företaget startades i Oslo år 2015 och tre år senare lanserades bolaget på den svenska marknaden. Hermine Bonde Jahren, medgrundare och VD för Braive, tror att en viktig del av att skapa ett starkt team är att anställa kompetenta personer och sedan visa dem förtroende genom att inte gå in och pilla för mycket i det de gör, utan lita på att de kan sin sak. Hon poängterar också vikten av att anställa personer som man skulle vilja umgås med även utanför jobbet: ”Om alla i organisationen är en sån person har man hittat ett bra team."

Tre möter Braive:

Läs mer:

Företagsabonnemang – Ett abonnemang för alla företag
3Världen företag
Tre Möter