Till innehållet
Meny

Tre smarta träningstips á Kampsportslabbet

"Gör fel för att sedan få erfarenheten att göra rätt"

1. Satsa på något roligt

Det är viktigt att hitta en träningsform som du tycker är rolig, för det gör att du kommer att vilja träna fler saker för att på så sätt öka din prestanda inom din favoritsport. Kanske gillar du padel, som är konditionskrävande. Det i sig uppmuntrar dig att träna upp din kondition och att bli starkare i bålen. Dessutom behöver du bli smidigare och rörligare, vilket är saker som du inte kan skaffa från padeln i sig. Men gör det din padel bättre, så kommer du känna dig mer motiverad att träna även andra saker. 

2. Underskatta inte kostens betydelse

Du kan träna hur mycket du vill, men äter du inget så händer inget och istället ökar skaderisken. Det handlar om att äta varken för mycket eller för lite och att äta regelbundet. Att sköta sin kost är lika viktigt som att sköta sin sömn. Vissa hoppar över sina mellanmål och unnar sig istället en brutal mängd mat till middag, men efter fyra timmar när mellanmålet uteblir, så går kroppen över till svältläge och börjar spara fett och göra sig av med muskler. Det beteendet skickar dig rakt in i ett ekorrhjul av dåliga vanor.

3. Ta kontroll över alkoholintaget

Idag tenderar vi snarare att dricka upp oss än att äta upp oss. Därför är mitt tips att välja sina dagar väl när det kommer till intaget av alkohol. På Kampsportslabbet accepterar vi inte att man kommer bakfull till träningen, då väljer vi istället att skicka hem den personen för att vila. Om en kund kommer till oss för att lägga upp ett träningsprogram med PT och uppger att den går ut och festar två dagar i veckan, så är den personen inte redo för att träna på Kampsportslabbet.

Kompensera aldrig de dagar du slarvar med att köra ett dubbelpass dagen efter!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

I vårt nyhetsbrev får du ta del av spännande artiklar, nyheter och smarta tips på hur du kan göra ditt arbetsliv enklare.

Nyhetsbrevet skickas ut en gång per kvartal. 

Läs mer:

Företagsabonnemang – Ett abonnemang för alla företag
3Världen företag
Tre Möter