Till innehållet
Meny

Kampsportslabbet

”Här stannar offerkoftan vid dörren”

Med målet att introducera kampsport för den breda massan, slogs dörrarna upp till Kampsportslabbet 2012. Idag ser grundaren Kevin Arroyo hur källarlokalen på Östermalm lockar en blandad träningskrets – med en gemensam vilja att förändra sitt liv till det bättre.

– Jag upptäckte ett samband där tjejer som hade tränat ridning och tagit hand om hästar även nådde höga resultat på Kampsportslabbet. Ganska snabbt insåg jag den röda tråden.

Att ta hand om en häst innebär ett stort ansvar och kräver en enorm disciplin. Hästen kan både sparka och bita dig, vilket innebär att du behöver drilla den hårt.

Det är en hårdhudad atmosfär som liknar den vi har på Kampsportslabbet. I vår entré hänger en målning av en kofta, det är en påminnelse till våra kunder om att offerkoftan stannar vid dörren, säger Kevin.

Träna på ett hållbart sätt

– Vi vill skapa ett koncept som håller i längden. Därför lär vi ut både träning, kost, återhämtning och en hälsosam livsstil, tills du är mer eller mindre självgående.

Det vanliga är att gym vill sälja så många PT-timmar som möjligt, men vi tycker det är lagom att du som önskar träna med en PT, bokar en eller max två timmar per vecka, för att sedan komplettera med diverse klasser.

Tre Företag underlättar för verksamheten

– Eftersom vår verksamhet bedrivs i källarlokaler så är bra mottagning något vi behöver kunna räkna med. Mitt jobb är väldigt flexibelt, där den ena dagen kan vara totalt olik den andra. Ibland jobbar jag med Boot Camps där kunder kommunicerar genom att exempelvis skicka bilder på sin kost till min mobil, då behöver jag kunna återkoppla snabbt.

I nästa stund behöver jag kommunicera med de andra tränarna eller ringa en PT-kund som behöver råd eller hjälp med något och där emellan ta emot olika leveranser som ska till oss. Under hela den tiden är jag beroende av att alla dessa människor kan nå mig – och där känner jag att jag alltid kan räkna med Tre.

Mer från oss

WiFi-samtal
Företagsabonnemang - så funkar det

En tydlig gemensam nämnare är viljan till förändring

– Förutom viljan att träna, så ser jag en gemensam nämnare med de som kommer hit. Det är en vilja att förändra sitt liv och göra något åt det. Det är tufft här, men vi är också noga med att ta stor hänsyn till varandra.

Är någon trött så ser vi till att den personen får ta det lite lugnare. Kanske har man jobbat för mycket den sista tiden, där ett tidigt tecken brukar vara att personen glömmer saker. Det är en tydlig signal om att det är dags för återhämtning. Men i det stora hela är disciplinen den gemensamma nämnaren för de som kommer till oss.

Så, hur väl tar vi hand om våra kroppar generellt? Kevin menar att svenskar överlag sköter både träning och kost på ett ansvarsfullt sätt, men att de ofta missar betydelsen av återhämtning. Årets många mörka månader skapar ett extra behov av energi, något som kompenseras genom att vi tränar ännu hårdare.

– Det kan vara svårt att hitta balansen när det kommer till hur mycket man ska träna. Det har till och med hänt att vi har stängt av dem som bokar för många pass per vecka. Fem dagar är någon sorts maxgräns och du bör inte heller träna mer än två dagar i rad.

Däremellan behöver kroppen tid för återhämtning. Det saknas som sagt sällan disciplin bland våra kunder, istället behöver vi utbilda mer i återhämtning, för överdriven styrka kan i slutändan leda till svaghet.

Corona har ökat behovet av träning

– För våra kunder är träningen extremt viktig och under pandemin så har den kommit att betyda än mer. Därför har vi varit väldigt noga med att införa alla tänkbara åtgärder och följer de rekommendationer som ges.

Allt för att våra kunder ska kunna fortsätta träna. Vi har noga rutiner kring hygien och städning där vi exempelvis säkerställer god handhygien genom handsprit, tvål, och rengöringsprodukter för matta, maskiner och redskap. Vi vill att våra lokaler ska vara en säker och trygg plats för våra kunder, när de kommer och tränar hos oss.

Vad är nästa steg för Kampsportslabbet?

– Min tanke är att vi ska utöka verksamheten med ett eller två lite större gym, som till skillnad från vår befintliga verksamhet inte bygger lika mycket på PT-tjänster.

Istället vill vi att våra kunder ska kunna träna mer självständigt. Men vi ska inte öppna ytterligare ett ”Kampsportslabbet”, för den verksamheten har redan sin rot. Istället ser jag en framtid där vi växer under nya varumärken.

Tänk om man kunde skapa ett gym dit hela familjen kan gå tillsammans, där det finns något för alla att göra och där alla har lika roligt!

Fakta-ruta

Namn: Kevin Arroyo.
Ålder: 39 år.
Bor: Stockholm.
Gör: Grundare av och VD för Kampsportslabbet.

Kevin Arroyo är diplomerad Regional Strength Coach genom det internationella certifieringsprogrammet hos den världsberömde styrkecoachen Charles Poliquin, en välrenommerad utbildare med flertalet olympiska medaljörer på sin meritlista.

Idéen till Kampsportslabbet föddes ur viljan att ändra sportens våldsamma stämpel och istället introducera motionsvärlden för träningens många fördelar, en plan som blev verklighet 2012. Idag är Kampsportslabbet en av Stockholms hetaste träningslokaler, där coachning med PT varvas med grupp- och företagsträning samt Boot Camps.

Läs mer:

Företagsabonnemang – Ett abonnemang för alla företag
3Världen företag
Tre Möter - alla artiklar