Till innehållet
Meny

Smarta jobbtips by Pontus.

Att ha jobbet i mobilen ger dig möjlighet att jobba var som helst i världen. Men det medför också en risk att ständigt ta med sig jobbet hem. 
Här är superentreprenören Pontus Frithiofs bästa tips för hur du jobbar smartare.

Skaffa två mobiltelefoner. Ha en separat jobbmobil och en privat mobiltelefon som endast familj och vänner har numret till – det hjälper dig att skilja på jobb och fritid. När du kommer hem på kvällen lägger du undan din jobbmobil. Mina anställda ringer bara på min privata telefon om det är en katastrofsituation.

Lägg in allt i mobilkalendern. Att dela varandras kalendrar gör det smidigt att boka möten, det är lätt att skapa inbjudningar, flytta möten och en inbjudan gör dessutom att alla kan se agendan innan mötet, vilket spar tid. Du har dessutom en ovärderlig backup om du skulle bli av med mobil eller dator. Det som inte finns i kalendern händer inte för mig!

Prioritera privatlivet. Sätt tydliga gränser. Lägg en timme under helgen på att strukturera upp kommande arbetsvecka – men lämna annars jobbet bakom dig när du kliver in genom dörren. Jag jobbar mycket, så när jag är hemma är jag hemma.

Jobba smartare digitalt. Utnyttja friheten med att kunna jobba när du vill, var du vill i världen. Men ha endast digital kontakt med jobbet efter arbetstid på dina villkor. Jag kollar av min jobbmobil en gång per kväll. Jobbmejlen har jag i min privata mobil för att beta av oviktiga mejl när jag har en lucka.

Skilj på jobb och privatliv i sociala medier. Jag sköter mina sociala medier själv. Det är fantastiskt att kunna hantera den delen av mitt jobb var jag än befinner mig i världen. Men skilj på jobb och privatliv. På jobbets Instagram är jag personlig men inte privat. Bilder på mina barn hör inte hemma där, det är kanaler för att marknadsföra mina restauranger.

Är du intresserad av våra företagslösningar?
Läs mer här eller boka ett möte med en av våra företagsrådgivare.

Läs mer:

Creative Headz växlar upp 
Därför bör du satsa på sociala medier 
3 Vänners glass