Till innehållet
Meny

Vanliga frågor om kontantkort
för mobilt bredband.

Varför ska jag välja bredband med kontantkort?

Kontantkort för mobilt bredband är en smart och flexibel lösning för dig som inte surfar så mycket, eller bara under vissa perioder. Kanske behöver du surf på landstället, i husbilen eller för något annat tillfälligt? Att köpa kontantkort är även ett bra sätt att testa på, eftersom själva startpaketet är kostnadsfritt att beställa på vår hemsida.Hur ofta behöver jag fylla på kontantkortet?

För att inte SIM-kortet ska inaktiveras behöver du fylla på det minst en gång per år (varje 12 månader från senaste påfyllningen). Vi skickar alltid ett SMS till kontantkortet för att påminna dig om att fylla på (du kan ta emot SMS på de flesta modem och routrar).Hur vet jag vilken USB-sticka eller router jag ska köpa?

När du köper ditt startpaket för mobilt bredband med kontantkort kan du välja att köpa en router eller surfplatta via oss och betala med postförskott. De är anpassade för vårt nät och den svenska marknaden.

Om du vill köpa din egen router, USB-sticka (modem) eller surfplatta kan du göra det hos de flesta teknikdetaljhandlare. Säkerställ att de är kompatibla med vårt nät. För 3G behöver din utrustning stöda 900- och 2100-bandet. För 4G behöver din utrustning stöda 800-, 2100- och 2600-bandet.Kan jag använda mitt kontantkort utomlands?

Nej, våra kontantkort (både för mobil och bredband) är nationella, vilket betyder att det bara fungerar i Sverige.Vad händer med surf som jag inte hinner använda innan värdebeviset tar slut?

Har du till exempel köpt ett värdebevis för sju dagar och förbrukar hela datamängden innan giltighetstiden gått ut kommer värdebeviset sluta att fungera. Har du data kvar efter sju dagar nollställs datamängden.Är surf med kontantkort långsammare än med abonnemang?

Nej, vi begränsar inte våra kontantkort i hastighet, utan du surfar alltid så fort som nätet och din utrustning klarar av. Det som främst skiljer kontantkort från abonnemang är att det är andra "datapaket" (olika mycket surf) som ingår med kontantkort.