Till innehållet
Meny

Frågor om mobilt bredband.

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet. Fördelen med mobilt bredband är att det kan användas på flera platser - precis som med en mobil. Det spelar alltså ingen roll om du flyttar, eller om du vill använda bredbandet på olika platser. Mobilt bredband är bredband hemma, i båten, i husbilen eller på landstället.Hur snabbt är mobilt bredband?

Hastigheten styrs av hur täckningen är där bredbandet används. Läs gärna mer om vårt nät, täckning och hastighet på våra nätsidor. Normalhastigheten för 3G är 6 – 20 Mbit/s och för 4G är det 10 – 54 Mbit/s. Det är tillräckligt för att kunna strömma film och serier i hög kvalitet.Behöver jag installera något (eller ha speciell utrustning) för att kunna använda mobilt bredband?

Den enda förutsättningen för att det ska fungera för dig med mobilt bredband är att det finns täckning där du ska använda det. Om du köper ett abonnemang med 24 månaders bindningstid ingår en router eller en surfplatta. Det kräver inte någon installation förutom att sätta i själva SIM-kortet. Om du köper utan bindningstid, eller med kontantkort (bara själva SIM-kortet) behöver du själv köpa ett kompatibelt modem eller router (finns hos de flesta återförsäljare som säljer teknisk utrustning).Finns det hjälp att få, exempelvis om något strular?

Ja, vi erbjuder kundservice över telefon, chatt, e-post och i butik. Du kan även ta hjälp av vår samarbetspartner Hemfixare - de kan hjälpa till om du vill göra något speciellt med bredbandet, som att exempelvis förlänga anslutningen (i en villa), hjälpa till att hitta en speciell antenn till husbilen och så vidare.Kan jag koppla upp min stationära dator, tv-box eller spelkonsol till ett mobilt bredband?

Om du väljer abonnemanget 3Bredband Hemma och binder det på 24 månader ingår en router. Den routern har uttag för trådbundna anslutningar, vilket betyder att du kommer kunna koppla upp din stationära dator, tv-box och liknande som kräver just en trådbunden anslutning.Varför ska jag välja mobilt bredband över ADSL, kabel-tv eller fiber?

Att dra in fiber kan vara kostsamt och ta tid, eftersom det kräver installation. ADSL-nätet, eller kopparnätet, håller på många ställen i landet på att avvecklas. Mobilt bredband är inte förknippat med några installationskostnader eller låst till en specifik plats. Mobilt bredband är en flexibel bredbandslösning som jämfört med övriga uppkopplingstyper är relativt billig.