Till innehållet
Meny

Frågor & svar.

Kan jag surfa utomlands med mobilt WiFi/mobilt internet?

Vår bärbara bredbandslösning heter 3Bredband Go och finns att köpa med antingen 15 eller 50 GB surf/mån. De abonnemangen kan använa hela sin surfmängd i Sverige och inom EU/EES utan extra kostnad. I övriga länder (samt via satellitnätet såsom fartyg och flyg) tillkommer en rörlig kostnad för surf. Du kan söka utlandspriser eller se alla utlandspriser för bredband samlade i en lista på vår hemsida.Vad behöver jag tänka på om jag ska köpa min egen 4G-router, surfplatta eller USB-sticka?

Om du köper en bärbar router eller surfplatta via oss får du de bästa förutsättningarna för att det ska fungera. Väljer du att köpa din egen 4G-router, USB-sticka (modem) eller surfplatta kan du göra det hos de flesta teknikdetaljhandlare. Säkerställ att de har plats för SIM-kort och är kompatibla med vårt nät. För 3G behöver din utrustning stöda 900- och 2100-bandet. För 4G behöver din utrustning stöda 800-, 2100- och 2600-bandet.Vad händer om surfen tar slut?

Om den surf som ingår i abonnemanget tar slut spärras du från att surfa vidare. Du behöver då vänta tills nästa månad börjar, eller fylla på med extrasurf via Mitt3. Tänk på att extrasurf bara gäller den innevarande månaden och flyttas inte över till nästa månad.Det funkar inte att surfa utomlands, vad ska jag göra?

Börja med att säkerställa att ditt abonnemang inte är spärrat för utlandsanvändande, eller att du nått ditt kostnadstak för surf i utlandet. Det gör du enklast via Mitt3. Om det fortfarande inte fungerar kan det vara så att den plats du är på inte har någon mobiltäckning. När du surfar utomlands använder du den utländska operatörens nät, där både hastighet och täckning kan skilja sig från hur det är i Sverige (och vårt nät).Vilket APN ska jag ange för att kunna surfa?

När du köper en 4G-router eller surfplatta från oss, är de inställningar som du behöver för att kunna surfa automatiskt inställda. Om du köpt en egen surfplatta med plats för SIM-kort, 4G-router eller USB-sticka (modem) behöver du ange "bredband.tre.se" som APN för att kunna surfa.