Till innehållet
Meny

3Hemväxel.

Med tjänsten 3Hemväxel kopplas alla inkommande samtal till ditt hemnummer direkt till någon av familjens 3Mobiler (upp till 9 stycken). 

Ring till kundservice 0771-735 300 för att beställa och få hjälp med tjänsten.

Så här använder du 3Hemväxel.

Du och din familj/grupp väljer själva hur det ska ringa på hemnumret. Det finns tre alternativ du kan välja mellan:

Samtidig påringning.

Först till kvarn svarar. Det ringer på alla mobiler samtidigt. Snabbast svarar.
Detta alternativ är alltid default för kund som tecknar tjänsten.

Enligt lista.

Samtalet kopplas i vald ordning. En utvald familjemedlem får alla inkommande samtal först. Svarar inte denne går samtalet vidare till nästa på listan tills någon svarar. Väljer du enligt lista så kommer det ringa 20 sekunder på varje "medlem" och det går inte att ändra hur länge det ska ringa på varje medlem.

Enligt knappval.

Den som ringer väljer. Det vill säga du och din familj spelar in ett meddelande på max 30 sekunder och den som ringer gör ett knappval beroende av vem den vill komma till. Ring 373 för att spela in ett meddelande. Till exempel "Hej, du har kommit till familjen Andersson Tryck 1 för att pratar med mamma Andersson…osv". Den ordning som gäller för svarsalternativ är den ordning som medlemmarna är tillagda. Exempelvis är den som tecknat tjänsten alltid knappval 1 och den första tillagda medlemmen knappval 2 och så vidare.

Tillbaka

Behöver du mer hjälp?

Lämna ett meddelande i 3Community med en tydlig beskrivning av det du vill ha hjälp med. Vårt team och entusiastiska kunder hos Tre hjälper dig gärna, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Välkommen in.

Till forumet

Vanliga frågor och svar.

Vem kan ha 3Hemväxel?

Hushåll med fler än en person som vill svara på det fasta numret. Ny och befintlig privatkund med röstabonnemang kan teckna tjänsten. 3Kontant- och företagskunder kan inte teckna tjänsten men ingå i en familj. Alla nummer måste vara 3Nummer.
Vem kan ha 3Hemväxel?

Måste jag slå riktnummer när jag ringer till någon med 3Hemväxel?

Ja.
Måste jag slå riktnummer när jag ringer till någon med 3Hemväxel?

Jag har 3Hemnummer och vill uppdatera till 3Hemväxel.

Kontakta kundservice 0771-735 300.
Jag har 3Hemnummer och vill uppdatera till 3Hemväxel.

Behöver du hjälp med 3Hemväxel?

Du som är ägare av tjänsten kan få hjälp att administrera den via Kundservice. Ring 300 från din 3Mobil eller 0771 735 300 från en annan telefon.
Behöver du hjälp med 3Hemväxel?

Pris?

Tjänsten kostar 99 kronor/månad och betalas av den som tecknar tjänsten. 3Hemväxel dras av potten om du har ett 3Pott-abonnemang. Om du har ett 3Fastpris-abonnemang tillkommer en kostnad på 99 kronor/månad på din faktura. Nummerpresentation och vidarekoppling mellan familjens alla nummer ingår i tjänsten när kund befinner sig i Sverige. Om kund befinner sig i utlandet och tar emot samtal på hemnummret betalar respektive användare enligt sin prislista för att ta emot samtal i utlandet. Den som ringer hemnumret betalar enligt sin prislista för fast nummer.
Pris?

Har 3Hemväxel ett eget 3Svar?

Nej, om ingen svarar kopplas samtalet ner, frånsett om svarsalternativet är "Enligt knappval". Om personen inte kan svara går samtalet vidare till vald persons 3Svar.
Har 3Hemväxel ett eget 3Svar?