Till innehållet
Meny

Fakturan från Tre

Din första faktura.

Din första faktura får du alltid i pappersformat och betalar med hjälp av OCR-numret. Sedan kan du välja det av våra betalningsalternativ som passar dig bäst. På Mitt3 kan du se dina hittar du alla dina fakturor upp till 18 månader tillbaka.

Mobilabonnemang debiteras i efterskott, det betyder att ditt användande i april debiteras på fakturan som betalas i maj.

Hur tolkar jag fakturan?

Här går vi igenom vad innehållet på fakturan betyder. 

Sida 1.

  1. OCR/Fakturanummer. Fakturanumret är unikt för varje faktura, och du anger detta vid betalning om du inte använder dig av inbetalningskortet.
  2. Förfallodag. Anger det datum betalningen ska vara oss tillhanda.
  3. Belopp att betala. Det totala beloppet för fakturan.
  4. Fakturauppgifter inkl momsredovisning.

Sida 2.

1. Abonnemang. En sammanställning av alla de abonnemang du har.
2. Antal abonnemang. Siffran till höger avser antalet av varje abonnemang. Tänk på att du ibland kan bli debiterad för flera perioder, och att antalet kan därför vara ”2 st” även om du endast har ett abonnemang av den abonnemangstypen.
3. Samtal. Samtalstyp och siffran till höger avser antal samtal av den typen. I fakturans detaljspecifikation hittar du mer information.
4. Meddelanden. Meddelandetyp och siffran till höger avser antal skickade. Ta emot SMS i utlandet är kostnadsfritt. Ta emot MMS i utlandet debiteras enl. gällande utlandsprislista. I fakturans detaljspecifikation hittar du mer information.
5. Datatrafik. Visar använd surfmängd inom Sverige och utomlands samt ev. kostnad.
6. Förmedlade tjänster. Här visas samtal och meddelanden om du betalar en annons med mobilfakturan, eller röstar i Melodifestivalen.
7. Övrigt. Övrigt innehåller kostnader som inte är knutet till ett specifikt abonnemang. Här visas t.ex. sparpaketsrabatter, 3Dela Data och faktureringsavgift.

Delbetalning tillbehör
Har du köpt tillbehör på avbetalning i 24 månader redovisas månadskostnaden för dessa på en egen rad i fakturaspecifikationen. Här ser du hur många tillbehör som delbetalas och hur mycket totalsumman är per månad. Har du fler än ett abonnemang kan du se på respektive abonnemangsspecifikation hur mycket månadsavgiften är för just det tillbehör som delbetalas.

Behöver du mer hjälp?

I vårt bubblande 3Community kan du dygnet runt hitta svar på frågor som andra kunder också funderar över. Ställ en fråga och läs senaste nytt från Tre.

Till 3Community