Till innehållet
Meny

Förbättra din hastighet.

Här har vi samlat tips som kan hjälpa dig att surfa snabbare. Ditt val av webbläsare eller yttre faktorer i din omgivning kan påverka din hastighet.

Använd alltid Tres utrustning.

Har du köp en hårdvara som inte Tre tillhandahåller finns det inga garantier för att dessa fungerar med våra tjänster eftersom de inte testats och godkänts av Tre. Samma gäller för hårdvaror som Tre säljer men som köpts av annan leverantör. Mjukvaran i modemet kan vara en annan än den som testats och godkänts av Tre.

Kombinera inte ny och gammal utrustning, exempel en gammal USB-sladd och ett nytt modem.

Placering av modem.

Placera ditt modem nära ett fönster och helst långt i från potentiella störkällor, ex radio/tv-apparater, kylskåp, akvarium, enheter med bluetooth eller annan elektronisk utrustning.

Om ditt modem levereras med en USB-sladd kan du använda denna för att förbättra din täckning och bredbandshastighet då datorchassin och andra stora metallobjekt försvagar signalstyrkan. Om du använder en WLAN-router (t ex Dovado) bör du placera den så att du har fri sikt mellan routern och din dator.

Om du har flera trådlösa enheter bör du inte placera dem nära varandra då de kan störa ut varandra. Avståndet mellan router och dator bör inte vara mer än 20 meter.

Din dator.

  • Har du en gammal dator/nätverkskort, för lite minne, program som slukar mycket datorresurser eller en långsam processor kan din surfhastighet påverkas.
  • Prova gärna ditt bredband med en annan nyare dator och jämför resultaten. 
  • Om datorn är allmänt långsam kan det hjälpa att installera om operativsystemet. 
  • Om du är osäker på hur du går tillväga kan du oftast kontakta din IT-Support eller din datorleverantörs kundservice.

Testa vid flera tidpunkter.

När många använder nätet samtidigt kan hastigheten bli lägre. Jämför därför din hastighet vid flera olika tidpunkter under dygnet för att få ett bra snitt. Vi rekommenderar att du använder bredbandskollen.se.

Innan du felanmäler behöver du ha gjort minst tre olika hastighetstest vid olika tidpunkter på dygnet. Majoriteten av resultaten ska vara under 1 Mbit/s för 3G och under 8 Mbit/s för 4G. Spara testresultaten för att kunna ge dem till vår kundservice.

Prova att byta webbläsare.

Den webbläsare du använder kan påverka din uppkopplingshastighet. Prova att byta mellan olika webbläsare.

Yttre faktorer.

Var du befinner dig och om många andra använder internet i närheten av dig kan påverka din bredbandshastighet. Läs mer om yttre faktorer och hastighet.

Surfa med full hastighet.

För att erbjuda dig en bra upplevelse har våra abonnemang en gräns på hur mycket data du kan använda med full hastighet.