Till innehållet
Meny

Hitta min iPhone.

Har du fått problem med din iPhone eller iPad? Om du behöver skicka in din iPhone eller iPad på reparation måste du först stänga av Hitta min iPhone. Här hittar du flera guider om hur du stänger av Hitta min iPhone.

Funktion via iCloud.

Hitta min iPhone är en funktion som Apple erbjuder via sin tjänst iCloud. Med hjälp av funktionen kan du söka efter en borttappad produkt, t ex iPhone eller iPad.

Hitta min iPhone och iOS7.

När Hitta min iPhone är aktiverad kopplas hårdvaran ihop med ditt Apple-ID. Detta innebär att produkten inte kan användas med ett annat Apple-ID innan Hitta min iPhone stängs av. Hårdvaran blir därmed helt låst för användning. 

Detta gäller alla Apples produkter från iPhone 4 och framåt samt alla modeller av iPad, under förutsättning att iOS7 eller senare används.

Stäng av Hitta min iPhone.

Vid all service, reklamationer och returer är det viktigt att du har stängt av Hitta min iPhone innan du skickar in din produkt till oss. Om inte funktionen är avstängd har vi inte möjlighet att hjälpa dig med service och kan heller inte godkänna eventuella reklamationer eller returer.

OBS! Du måste även säkerställa att stänga av din skärmlåskod till din iPhone/iPad innan du skickar iväg den.

Detta gäller vid:

  • Service/Reparationer
  • Reklamationer
  • Returer
  • Samt när produkten inte går att starta

 

Har du Borttappat läge aktiverat på din iPhone/iPad?

Om du har funktionen Borttappat läge aktiverat behöver du stänga av den för att vi ska kunna fortsätta hantera din reparation. Så här stänger du av funktionen.

Stäng av Hitta min iPhone.

1. Gå in i Inställningar och välj iCloud

Klicka på bilden

2. Stäng av Hitta min iPhone genom att dra knappen till vänster. Fyll i Apple-ID.

Klicka på bilden

3. Hitta min iPhone stängs av

Klicka på bilden

4. Du säkerställer att Hitta min iPhone är avstängd genom att alternativknappen är blank.

Klicka på bilden

Stäng av Hitta min iPhone via iCloud.

1. Gå in på www.icloud.com och logga in2. Klicka på Hitta min iPhone3. Välj Alla enheter och klicka på den enhet som skall raderas och därmed avaktiveras från Hitta min iPhone.4. Klicka på Radera iPhone5. Klicka på Radera6. Skriv in ditt Apple-ID lösenord och klicka på nästa7. Klicka på nästa8. Klicka på Klar9. Klicka på Ta bort från Hitta min iPhone och sedan Ta bort. Viktigt! Gör du inte detta steg tas inte kopplingen till ditt Apple-ID bort och det måste göras om från start.