Till innehållet
Meny

Träffa våra musikkompisar.

Sabina Ddumba &
Naim Kassis.

Naim Kassis, 45-årig pianist från Aleppo i Syrien, kom till Sverige för ett drygt år sedan och hamnade på ett asylboende i norra Sverige, där han under året har gett ett flertal konserter. En kall vinterdag träffades han och Sabina Ddumba, och tillsammans spelade de en version av Sabinas ”Not too young”, vilket lockade hela förläggningen att ta del av mötet.

Se musikmötet här

Little Jinder &
Filipe Minhava.

Filipe Minhava är en 19-årig gitarrist från Portugal och bor sedan tre månader hemma hos en kompis i Högdalen. Filipe och Little Jinder möttes på Södermalm i Stockholm och lärde känna varandra under en dag där de besökte en loppmarknad, kollade på LP-skivor och åt på restaurang, innan de rundade av sitt möte med att tillsammans sjunga La Bamba på en karaokebar.

Se musikmötet här

Eva Dahlgren &
Bahar Hasko.

Bahar Hasko, en 25-årig, kurdisk engelskalärare, föddes i Kahtania i Syrien. I dag bor och studerar hon i Sverige. Bahar och Eva Dahlgren träffades en dag i Bahars hem, där de pratade om musik som språköverskridande. I slutet av dagen överraskades Eva av Bahar, som hade anordnat att en barnorkester spelade Evas klassiska ”Vem tänder stjärnorna”.

Se musikmötet här