3Som Hemma i Italien

Samir berättar hur han använde mobilen på resan.

Tänk dig att du precis har landat och känner den torra varma luften svepa över ansiktet på väg till flygplatsens biluthyrning. Äntligen är du framme i Italien, med vimlande bergssluttningar och soldränkta terrasser. Vinterns väntan har varit lång men snart kan du sjunka ner i hängmattan med en kall dryck och musik på låg volym i bakgrunden. Men först en snabb signatur för att få bilnycklarna och en kort biltur men då kommer frågan; ”Vill du hyra en GPS till bilen för 25 euro per dag?”.

Tänk vad skönt att kunna svara ”No grazie, non è necessario” för du vet att du redan har allt du behöver i bakfickan.

3Som Hemma i Italien.

Precis så här började semesterupplevelsen för Samir när vi på 3 lanserade 3Som Hemma. Det gör det möjligt för dig att använda din mobil på samma sätt som hemma när du reser inom hela EU/EES . Har du t ex fri surf inkluderat i ditt abonnemang och obegränsat med samtal/SMS/MMS kan du använda det när du reser inom EU/EES.

Samir, hur kändes det att använda mobilen som hemma i Italien?
- Det var fantastiskt! Vi hade det helt underbart i Italien och att ni samtidigt hade släppt det här (3Som Hemma) för oss kunder är magiskt. Jag och mina två vänner bilade runt bland småstäder i Fivizziano, Lucca och besökte även Pisa.

Vad har du för mobil och abonnemang idag?
- Jag har en iPhone 7 med 3Fastpris 15GB och via Mitt3-appen kunde jag hålla koll på användandet. Jag har inte debiterats någonting under kategorin Utland sedan jag kom hem, vilket är härligt.

Hur var täckningen när ni reste runt i Italien?
- Om jag säger så här, i en by på knappt 8000 personer var täckningen precis lika bra som i centrala Rom. Jag upplevde inga problem med täckningen på hela resan.

Vad var det bästa med att kunna använda mobilen i Italien som hemma?
- Allt var bra! Varje morgon när vi åt frukost på terrassen kunde vi följa morgonnyheterna hemma i Sverige via P3. När jag promenerade upp och ner för backarna i Toscana var det skönt att sätta i hörlurarna och streama musik direkt från mobilen utan sparade spellistor.
Det bästa av allt var nog kartor och navigering. Tänk att slippa ladda ner kartan i förväg och slippa ha flygplansläget på hela tiden. Nu behöver jag inte tänka på att jaga WiFi på caféer, restauranger och hotell utan kan bara köra på! Precis som hemma.

Läs mer.

Vår roamingexpert berättar mer
Ta bättre bilder i motljus
Återvinn din mobil