6 nyheter

med iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Apple har presenterat årets nyheter och vi fick bland annat se nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Vi har tagit fram det som känns mest spännande med de nya mobilerna. Häng med!

1. Ny kamera i iPhone 8 och 8 Plus

Den bästa kameran är den vi har med oss, alltid redo att ta den perfekta bilden för Instagram. Visst är det irriterande när ögonblicket du fångade blir suddigt. Den nya kameran i iPhone 8 och 8 Plus har en supersnabb autofokus för att du ska kunna ta bilder i hastig rörelse. Foton som annars blir suddiga blir nu skarpa och snygga. En ny sensor som tar in mer ljus än tidigare modeller gör att du kan ta bilder i mörkare omgivning än förut. Använder du iPhone 8 Plus kan du dessutom ta snygga porträttbilder precis som i en riktig proffsstudio. 

2. Snabbare och smartare

Det nya chippet i iPhone 8 är betydligt kraftfullare och strömsnålare än tidigare chip. Du kommer märka att allt det du vanligtvis gör med din mobil går mycket snabbare och smidigare än vad du är van vid. Detta kommer märkas mest för dig som gillar att spela spel med mobilen. De mest avancerade och grafikkrävande spelen som Real racing 3, FIFA Mobile eller LEGO Star Wars klarar iPhone 8 utan problem.

3. Förstärkt verklighet

Med förstärkt verklighet (AR) kan du med kamerans hjälp få ut mer information än vad du kan se med blotta ögat. Från den 19 september kan du ladda ner IKEAs app och placera ut möbler i ditt vardagsrum med mobilen. Se hur den nya soffan ser ut hemma hos dig redan innan du har köpt den. Eller vad sägs om en app som du riktar mot himlen och som visar de olika stjärnkonstellationerna? Detta är bara några av de möjligheter tekniken har och massor nya appar är på väg.

4. Gjord av glas men inte skör som glas

iPhone 8 har glas på både fram - och baksidan. Det är förstärkt och är det mest hållbara glaset som har gjorts för en smart mobil. Glaset är även behandlat för att hålla kladdiga fingeravtryck borta. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att det ska vara kladdigt eller gå sönder i första taget. 

5. Ladda din iPhone 8 och 8 Plus trådlöst

Tycker du att sladdar mest ligger och samlar damm är du inte ensam. Med iPhone 8 kan du ladda helt trådlöst. Lägg ner mobilen på laddplattan för att ladda batterierna, om du har AirPods och Apple Smartwatch kan du ladda allt samtidigt. Lägg allt som behöver laddas på laddplattan. Från och med nu går det extra snabbt att få tillbaka energin till din mobil. Ladda upp till 50% av batteriet på bara 30 minuter.

6. Mer utrymme

Om du gillar att fota mycket och har många appar har du kanske märkt att utrymmet på mobilen kan ta slut. iPhone 8 och 8 Plus har som lägst 64 GB utrymme och som högst 256 GB utrymme. 

iPhone 8 och iPhone 8 Plus är precis som tidigare vatten- och dammtåliga. De finns i rymdgrått, silver eller en ljus guldfärg och du kan välja mellan 64 GB eller 256 GB lagringsutrymme. Läs mer, eller köp nya iPhone 8.

Läs mer:

Intresserad av iPhone X? Anmäl dig här
iPhone 10 år
Uppdatera till iOS 11