Till innehållet
Meny

Försäkring - 3Trygg.

Husdjurs edition.

Hela 450 miljoner kronor lägger vi i Sverige på att ersätta och laga trasiga enheter. Allt från mobiler som ramlat i golvet till datorer som blivit spillda över. Men vems är felet då? Några som ofta bär ansvaret för våra trasiga saker även elektronik är dem små, gulliga, oskyldiga husdjuren. Med 3Trygg som är vår nya försäkring kan du låta dina husdjur svansa kring dina enheter i lugn och ro.

11 procent av alla hushåll säger att husdjur orsakat skadan. Vi listar intressant fakta om skador orsakade av våra husdjur. 

Till att börja med är den vanligaste enheten som skadas av husdjuren den bärbara datorn. 

56 procent av alla skadade enheter av djur är just bärbara datorer. Men vad är det dem gör för att skada våra enheter?

4 vanligaste skadorna som husdjur orsakar

1. Hela 59 procent har tuggat på enhet.
2. Knuffat enhet ned från bordet.
3. Spillt vätska på enhet.
4. Klivit eller hoppat på enhet.

Det är verkligen lätt hänt så skaffa 3Trygg redan idag. 

Skaffa 3Trygg

Det är många faktorer som spelar in vid olycksfall. Om du har både en hund och en katt löper du faktiskt hela 85 procent högre risk att råka ut för en sådan olycka. Låter du däremot ditt husdjur sova i din säng så är risken 38 procent högre. Är ditt husdjur en kille så är risken 26 procent högre att olyckan är framme, tro det eller ej. Det sista men inte minsta så är risken för en skada 119 procent högre om ditt husdjur väger för mycket.

Varför gör dem egentligen så här?

De flesta, 33 procent av dem små liven är faktiskt bara uttråkade. Kanske med flit eller inte så kan man råka drämma något i backen ibland eller helt strunta i att mobilen ligger där på bordet när man hoppar efter en flygande dammtuss. 28 procent är istället svartsjuka. Vi alla är medvetna om att mobiler, datorer och annat tar väldigt mycket av vår vakna tid idag. Vissa sitter fastklistrade framför datorn på kontoret hela dagen sedan väljer man ändå att titta på mobilen när man kommer hem. Kanske är det inte så konstigt att dem små liven blir svartsjuka på apparaterna. 22 procent av dem orsakar skador för att dem helt enkelt bara är arga. 

Med flit eller inte så bär våra små ögonstenar ofta ansvaret för att enheten skadas. Med 3Försäkring ger vi dig ersättning för oförutsedda händelser som täcker just sådana olyckor men också för till exempel stöld, förlust, vattenskador och andra typer av skador som inte går på garantin. Skaffa 3Trygg redan idag och var förberedd när olyckan väl är framme. 

Läs mer:

Försäkringen 3Trygg
Hur mycket påverkas din mobil av kyla?
Hur mycket påverkas din mobil av värme?
Hur mycket surf behöver man?