Till innehållet
Meny

Få mobilens batteri att hålla längre.

Några enkla tips.

Vi har alla varit där och vet hur frustrerande det är när mobilen laddar ur. Det finns faktiskt flera enkla tips som du kan göra för att minska risken att det händer.

 

Aktivera strömsparläge och dra ner skärmens ljusstyrka.

De flesta mobiler har i dag så pass starka skärmar att du sällan behöver ha dem inställda på full ljusstyrka, dra ner till en nivå som du tycker funkar, ofta behövs inte mer än 50%. Om du inser att mobilen riskerar att ladda ur är det en bra idé att slå på strömsparläget för att maximera batteritiden. På iPhone gör du det under inställningar > batteri och på Android genom att dra ner aviseringsskärmen och trycka på batteriikonen.

 

Hur mycket ström drar dina appar?

Vissa appar drar mer ström än andra. Genom att gå in under inställningar > batteri så kan du se hur mycket batteri olika appar drar för att enkelt hitta energitjuvar. Det är också en bra idé att se över vilka appar du behöver få notiser från och uppdatera övriga manuellt.

 

Hur laddas mobilen bäst?

Att ladda mobilen fullt sliter på batteriet, det är bättre att försöka hålla det under 95% och ladda flera kortare gånger istället för en lång.  Låt inte mobilen ligga kvar på laddning när det är fulladdat och undvik att slentrianladda om du inte behöver.

 

En annan grej som är bra att tänka på är temperaturen. Själva batteriet blir sällan varmt, men däremot kan elektroniken i mobilen bli det vilket inte är bra för batteriet. Därför är det bäst att ladda mobilen i rumstemperatur och undvika direkt solljus. Särskilt dåligt för batteriet är kombinationen full laddning och värme, så försök att undvika det.

 

Powerbanks och omvänd trådlös laddning.

Ibland går det inte att undvika att mobilen laddar ur. Vet du i förväg att risken finns är det smart att vara förberedd och investera i en powerbank. Eller så ser du och dina vänner till att ha mobiler med omvänd trådlös laddning så kan ni ladda varandras mobiler var ni än befinner er. 

Läs mer: 

Wireless reverse charging
Hur påverkas din mobil av värme