Till innehållet
Meny

iPhone XS, XS Max och XR.

Apple har presenterat tre olika modeller av iPhone i år och en ny Apple Watch. Vi reder ut de stora skillnaderna mellan iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

iPhone XS och iPhone XS Max.

Köp iPhone XS Max

Apple släppte två modeller med Super Retina-skärm i år, de två nya flaggskeppen heter iPhone XS och iPhone XS Max. Den mindre versionen iPhone XS har en 5,8” skärm och den större är utrustad med hela 6,5”. De båda har en upplösning likt sin föregångare iPhone X men den större modellen har en aning högre upplösning. Skärmen ska vara tåligare och båda modellerna är IP68 klassade vilket innebär att de klarar av vatten på 2 meters djup i upp till 30 minuter. 

Förbättrad kamera

Båda mobilerna är utrustade med samma kamerateknik där vi bjuds på en dubbel 12MP kamera på baksidan med en ny porträttfunktion där du kan justera skärpedjupet i bilden i efterhand.

Snabbare och bättre chip

A12 Bionic heter Apples nya chip och har upp till 50% högre grafikprestanda, framtaget för en förbättrad AR-upplevelse. En nyhet är att det nu är möjligt att få en delad AR-upplevelse. Skjut ner rymdskepp tillsammans eller ladda ner en 3D-modell av den nya möbeln och placera ut den i ditt hem för att se om den passar.

Chipet hjälper också till att effektivisera alla processer du utför dagligen med din iPhone vilket innebär en klar förbättring av batteritiden. Apple utlovar 30 min längre batteritid med iPhone XS jämfört med iPhone X och hela 1timme och 30 min längre med Xs Max.

iPhone XR

Köp iPhone XR

Apple presenterade även en till mobil. iPhone XR som ska komma i hela sex olika färger. XR-modellen är utrustad med en Liquid Retina HD-skärm där vi får 1792 × 828 pixlars upplösning med 326 ppi. Skärmen är 6,1” stor och den är IP 67 klassad vilket innebär att den klarar vatten på 1 meters djup i upp till 30 minuter.

Även iPhone XR är utrustad med det nya A12 chippet samt en 12MP kamera som klarar av att spela in i 4K och har stöd för slowmotionvideo i 1080p med 120 eller 240 bilder/s.

Fingeravtrycksläsare - ett minne blott

Okej, Även om Apple lanserade iPhone X förra året har de flesta av oss har bekantat oss med Apple Touch ID, alltså fingeravtrycksläsaren på hemknappen vid det här laget. Den finns inte längre kvar i någon av Apples nya mobiler istället har de valt att gå helt över till ansiktsigenkänning eller Face ID som Apple kallar det. Apples Face ID är enligt dem själva 20 gånger säkrare än Touch ID. Tekniken är så pass avancerad att den känner igen dig även om du till exempel skaffar glasögon eller om du skaffar skägg. Den ska också fungera utan problem i mörka omgivningar. Men har du en ond tvilling kan tekniken luras och då är det bäst att hålla sig borta från ansiktsigenkänning och istället förlita dig på gammal hederlig lösenkod som du självklart kan göra i alla tre modellerna.

Läs mer:

Intresserad av det senaste från Apple? 
Intresserad av iPhone XR?
Köp Apple Watch Series 4
Apple Special Event