Till innehållet
Meny

Översätt - en nyhet i iOS 14.

Bli språkproffs med Apples nya språkapp.

Nya iOS 14 för iPhone introducerade många nya funktioner, bland annat appen Översätt. Appen gör det möjligt att översätta mellan olika språk, både genom att du pratar eller skriver in det som ska översättas.

Det är enkelt att lyssna på ord och fraser (bland annat från en ordbok) så att du hör hur allt ska uttalas. Med hjälp av maskininlärning blir meningar så naturliga "människoliknande" som möjligt. Det bästa av allt? Appen Översätt fungerar även offline!

Även om svenska inte finns som språk än, är appen fortfarande nyttig och roliga att använda. Vi har kollat in några potentiella användningsområden.

Öva på uttal.

Även om det redan finns appar för att lära sig nya språk, kan appen Översätt vara till hjälp om du snabbt vill kolla upp ett ord, en mening eller bara vill testa ditt uttal.

Testa ditt uttal för att se om du blir förstådd!

Testa ditt uttal för att se om du blir förstådd!

Skriv in ett ord, en mening eller klicka på mikrofon-knappen och börja prata!

Få hjälp med ordboken.

I ordboken definieras dina översättningar och du kan dessutom få förslag eller ytterligare information om ett ord.

Få mer information om ett ord i ordboken

Få mer information om ett ord i ordboken

Översätt på resan.

Inför resan kan det va skönt att ha lärt sig några ord och fraser, exempelvis inför ett restaurangbesök. Om du inte har någon att öva med eller bara vill testa lite först är appen Översätt utmärkt!

Hjälp att översätta menyn!

Tänk dig att du precis satt dig på den mest genuina italienska pizzaresturangen i hela italien, men menyn är helt på italienska och det finns ingen att fråga. Med appen Översätt är det inga problem.

Få mer information om ett ord i ordboken

Få mer information om ett ord i ordboken

När du vill glänsa med din beställning.

Ibland vill man glänsa och visa att man faktiskt har lite koll på språket. Ta hjälp av appen Översätt för att glänsa lite extra!

Få mer information om ett ord i ordboken

Få mer information om ett ord i ordboken

Översätt för att det är kul.

Läste du ett språk i skolan som du knappt kommer ihåg? Lyssnar du på ett band vars texter är på ett annat språk än svenska eller engelska? Gillar du att höra hus visa svor... ord låter på andra språk? Testa!

Det går att ha rätt kul med översätt

Det går att ha rätt kul med översätt

Det går att ha rätt kul med Apples nya app, även om svenska inte finns som språk än. Appen Översätt installeras automatiskt när du uppdaterar till nya iOS 14.

Läs om alla nyheter i OS 14 ›

På jakt efter en ny iPhone?

Vi har ett storutbud av mobiler från Apple. Hos oss handlar du alltid med alltid fri frakt och 0 kronor i aktiveringsavgift.

Våra mobiler från Apple

Läs mer.

Apple iPhone genom åren
iPhone SE vs iPhone 11 - vilken ska jag välja?
Vi sammanfattar Apples september-event 2020
Köp mobilen online - därför är det en bra idé
Vilket abonnemang ska jag välja?