Till innehållet
Meny

Dela kärleken till Brynäs

och stärk ungdomshockeyn

Ishockey är så mycket mer än bara en sport. Det handlar om att få goda värderingar, att få lära sig tålamod och respekt, att få en bra gemenskap och att samtidigt fokusera på fysisk träning – och såklart att ha kul! Att satsa på ungdomar och talanger är något ovärderligt.

Engagemanget från hockeyföräldrar och tränare spelar en central roll för ungdomshockeyn. Det är mycket tid och pengar som investeras. Det ska skjutsas flera gånger i veckan till träningar och matcher, packas och forslas utrustning fram och tillbaka, se till att ungdomarna hålls mätta och glada. Det är de som väljer att lägga en stor del av deras egen fritid på barnens idrott, som gör det möjligt att skapa framtidens talanger.

Hockey ger goda effekter i livet

Förutom den fysiska träningen så hjälper ishockeyn till att utveckla sådant som är nödvändigt för att lyckas både inom och utanför idrotten. Att skapa ett intresse, bygga vänskap, lära sig om regler och disciplin, kontrollera impulsivitet - och att kunna hantera både vinst och förlust.

Ekonomiskt stöd

Stödet ungdomarna får av sina föräldrar är enormt viktigt. Men i föreningarna finns också ständigt ett behov av utvecklingsmöjligheter, och för dessa krävs det i sin tur en hållbar ekonomi och en stark aktivitet. Det kan vara pengar som behövs för att till exempel starta fler flicklag, köpa mer isyta för att fler ska få möjlighet att spela hockey, eller skaffa material och utrustning.

Klubbarna vill satsa mer på ungdomar

Antalet tjejer som provar på och börjar spela ishockey ökar och allt fler av elitklubbarna satsar nu på damhockeyn. Målet med klubbarnas ungdomssatsningar är att få fler unga att våga ta plats, ha kul och hålla intresset levande under längre tid.

Fansen gör det möjligt att satsa

Vi har genom särskilda hockeyabonnemang valt att för varje tecknat abonnemang bidra med 200 kronor direkt till ditt favoritlag. Pengarna som kommer in via hockeyabonnemangen går till att utveckla ungdomar och talanger. Totalt har satsningen under säsongen 2016-2017 hittills dragit över 1,3 miljoner kronor, pengar som verkligen kommer till nytta i föreningarna.

Brynäs startar flicklag

För de 47 000 kronor som hittills kommit in via Brynäs-abonnemang den här säsongen väljer klubben att satsa på utrustning för tjejer i föreningen.

Vi ska starta ett flicklag. Pengarna som har kommit in från hockey-abonnemangen kommer att gå till material och utrustning för tjejerna. Kalle Norling, Brynäs hockey.

Läs mer om hockeyabonnemanget och hur du kan dela kärleken till ditt lag

Läs mer:

Dags för ny mobil?
Följ ditt lag i vår hockeyapp
Mobiltrender 2017