Till innehållet
Meny

Emoji 2020.

Flipflop, tandborste och piñata är några nyheter.

Nästan alla gillar emojis, små ikoner föreställande allt från glada gubbar, till hjärtan och pilar. Men inte många vet vem som ligger bakom dem, eller vem som ser till att det kommer nya hela tiden.

I det här blogginlägget går vi in på hur emojis blir till, och vilka nya emojis vi har att se fram emot under året.

Nya emojis för 2020.

I slutet av januari blev det klart att det kommer släppas hela 117 stycken nya emojis. Vi har kollat in Emojipedias lista över nya emojis och våra favoriter är bland annat: blåbär, en skruvmejsel, en glad gubbe som gråter, en piñata och en isbjörn.

Våra favoriter.

Några av våra favoriter av de nya emojisarna

Några av våra favoriter av de nya emojisarna

Snart i en mobil nära dig.

Eftersom emoji följer en universell standard, är det upp till varje mobiltillverkare att bygga stöd för nya emojis i sina mobiler. Det görs via en mjukvaruuppdatering och kan ta olika lång tid, eller utebli helt beroende på tillverkaren.

De största tillverkarna brukar vara snabba, så förhoppningsvis kan alla skicka isbjörnar till varandra innan året är slut!

Vem bestämmer över emojis?

En grupp bestående av medlemmar från olika teknikföretag tar emot förslag från allmänheten och röstar sedan på de emojis de tycker bäst om. De emojisarna blir del av något som kallas "unicode", vilket är en standard för kommunikation mellan länder, enheter och tillverkare.

One standard to rule them all.

Det gör att all kommunikation tolkas och ser likadant ut oavsett vart den kommer från. Med "unicode" kan du vara säker på att det meddelande du skickar från din svenska iPhone kan tas emot av en Samsung-mobil i USA - och dessutom se likadant ut på båda mobilerna - emoji och allt!

Dags för ny mobil?

På jakt efter ny mobil, eller bara sugen på att kolla in vad vi kan erbjuda? Vi säljer mobiler från bland annat Apple, Samsung och Huawei. Fri aktivering, fraktfritt och med snabb leverans.

Till alla mobiler på tre.se

Läs mer.

Vad är eSIM?
Köpa bara abonnemang?
Vad är 5G? Vi förklarar
Sälja mobilen? Det ska du tänka på
Vad är batteridelning? Vi förklarar