Till innehållet
Meny

Få ordning på livspusslet.

Fem appar för hela familjen.

För många familjer är det omtalade livspusslet en svår nöt att knäcka. Vi har tittat närmare på fem smarta appar som gör livet lättare för både barn och föräldrar.

Behöver ditt barn en mobil? 

Till våra mobiler

Lifepuzl.

Den svenskutvecklade appen Lifepuzl fungerar som ett slutet socialt nätverk där familjen kan ha en gemensam kalender, dela att­göra­listor, föra dagbok och uppdatera varandra om vad som är på gång. Eftersom alla inte är intresserade av allt går det även att skapa mindre grupper och bestämma vem som ska se vad. Lifepuzl var från början tänkt som ett verktyg för separerade familjer men används idag av allt från småföretagare till rockband.

Finns till: iPhone
Språk: Svenska
Pris: Gratis

Fairshare.

Dela uppgifterna rättvist att motivera alla i familjen till att dra sitt strå till stacken är inte alltid lätt. Med appen Fairshare kan ni hålla koll på hur hushållssysslorna fördelas och dessutom göra det till en kul tävling för hela familjen. Efter att ha kopplat ihop era enheter kan ni gemensamt lägga in uppgifter som ni tilldelar olika poäng beroende på svårighetsgrad. Nästa gång soporna ska bäras ut är det bara att plocka fram appen och kolla vems tur det är. Risken finns att ni alla kommer vilja göra det!

Finns till: Ladda ner Fairshare till iPhone
Språk: Svenska
Pris: 10 kronor

Barn i stan.

Som förälder kan det ibland vara svårt att hitta nya aktiviteter att ta med barnen på. Om du bor i Stockholmsområdet – eller turistar i huvudstaden – får du bra hjälp av appen Barn i stan som ger tips på allt från babysim till dockteater och ansiktsmålning. I kartläget kan du hitta aktiviteter i närheten, men annars rekommenderar vi ”Helgkoll” och ”Att göra i veckan”. Om du verkligen har kört fast kan du skaka telefonen och låta slumpen bestämma.

Finns till: Android och iPhone
Språk: Svenska
Pris: Gratis

Röda korsets första hjälpen­-app.

Stukningar, värmeslag, insektsbett... ibland behöver man ha rätt information tillgänglig snabbt och då kan Röda korsets första hjälpen­app komma till undsättning. Förutom en gedigen kunskapsbank finns det checklistor för att förebygga olyckor och ett ovärderligt ”nödläge” med kortfattade steg­för­steg­instruktioner om olyckan skulle vara framme.

Finns till: Android och iPhone
Språk: Svenska
Pris: Gratis

MIG Familj.

Ingenting kan få den långtråkiga bilresan att passera lika snabbt som en lek eller ett sällskapsspel. Nu finns det populära frågespelet MIG Familj som app och den som har spelat det kortbaserade frågespelet känner igen sig. Spelet innehåller 760 frågor uppdelade i kategorier som historia, nöje, sport och geografi. Eftersom hälften av frågorna är för vuxna och hälften för barn kan alla vara med.

Finns till: Android och iPhone
Språk: Svenska
Pris: 28/30 kronor

Läs mer:

Hur mycket surf behöver man?
Hur påverkas din mobil av värme?
Samsung Galaxy Buds