Till innehållet
Meny

Förläng och förstärk WiFi.

Repeater, range extender eller huskur.

Har du dålig WiFi-täckning hemma? Ingen fara! Att förstärka eller förlänga WiFi-täckning är enkelt och kan med fördel göras i större hus och lägenheter, eller om väggarna hemma är tjocka så att inte signalerna tränger igenom väggarna och når fram.

Kontrollera befintlig utrustning först.

Till att börja med bör man kontrollera så att routern är optimalt placerad och exempelvis inte står undangömd. Om du har täckning i ett rum, men inte ett annat är ett tips att placera om routern så att den står mellan rummen.

Ju färre "hinder" WiFi-signalerna behöver passera, desto bättre. Väggar, dörrar och avstånd gör att signalerna tar längre tid att komma fram. - vilket leder till sämre täckning, signalstyrka och hastighet.

Förstärk och förläng ditt WiFi.

Om du redan testat ovan tips men fortfarande inte får till det - kan en god idé vara att titta på lösningar som både förlänger och förstärker ditt nätverk.

Sådan utrustning kallas för "repeater" eller "range extender" och placeras mellan routern och din dator, mobil eller surfplatta. Det som händer är att routern först skickar signalerna till "repeatern" eller "range externdern" som sedan förstärker och förlänger signalen och innan den skickas vidare.

Nu kan du som bor i en större lägenhet eller hus (eller har tjocka väggar) ha täckning och bra hastighet överallt.

Mobilt bredband hos Tre.

När du köper vår hemmalösning för mobilt bredband med 24 månaders bindningstid ingår en router med WiFi. Då är det enkelt att koppla upp familjens alla uppkopplade prylar!

Köp 4G-router med WiFi

Läs mer.

Så funkar mobilt bredband hos Tre
Så testar du din hastighet
Hur funkar WiFi - vi förklarar
Familjeabonnemang hos Tre
Surfplattan för hela familjen