Till innehållet
Meny

Guide - Välj mobil till barn.

Låt oss guida dig i mobildjungeln till barn.

Vad ska du välja för mobil och abonnemang till ditt barn? Det är en djungel, vi hjälper dig att välja rätt och hur du kan tänka!

Barn behöver inte alltid ha det senaste, funktionaliteten är det viktigaste. Så länge mobilen är någorlunda ny så de kan hantera dem senare applikationerna. Viktigt att tänka på är att det skall vara en mobil som är i rätt storlek för barnens händer, en liten mobil kan vara att föredra.

Välj mobil till barn.

När du väljer mobil till barn är det viktigt att tänka på: säkerhet, enkelhet och prisvärdhet. Dessa tre saker kan vara viktiga att tänka på när du ska välja mobil till barn. Det ska vara en säker mobil där du som vuxen kan ställa in begränsningar. Du ska kunna lita på att den fungerar och det ska framför allt vara enkelt att använda för ditt barn. Har du själv en iPhone kan det vara bra att välja en iPhone även till barnet. Då har du allt samlat, du använder ditt AppleID och kan med lätthet sätta begränsningar på köp och vad man kan ladda ner.

Tips på bra mobiler till barn

Ge ditt barn en sund inställning till sitt mobilanvändande.

Begränsningar.

Det är alltid bra att ha koll på vad barnen har för appar i sin mobiltelefon. Skapa begränsningar vid nedladdning av appar, skapa en särskild kod så du vet vilka appar ditt barn faktiskt laddar ner.

Sömnen.

Vi alla vet hur viktig sömnen är, låt barnen inte använda mobilen precis innan det är läggdags då det kan påverka kvalitén på sömnen och insomningen.

Var närvarande.

Se vilka kanaler barnen befinner sig på och lär dem var man ska vara och vad som är ok att lägga ut. Vilka bilder och kommentarer samt det viktigaste av allt, att de ska komma till er och berätta när något uppstått. Ställ frågor och be barnet ”hjälpa dig förstå” de olika apparna.

Begränsa skärmtiden för barn.

Det är viktigt att begränsa användandet av mobil för våra barn och även förklara varför. På samma sätt som för mycket skärmtid för oss vuxna påverkar oss negativt så påverkas även barnen negativt av för mycket skärmtid. 

Ett tips: Skaffa skärmfria zoner.

För att underlätta och undvika en del av konflikter i familjer gällande skärmtid kan man även införa skärmfria zoner. Detta kan innebära att man ska undvika skärmar under vissa tider eller vissa veckodagar. Matbordet kan vara en bra plats att hålla helt skärmfri under måltiderna, där vi äter och umgås. Även som vi nämnt tidigare så är sovrummet en plats som rekommenderas vara skärmfri innan och vid läggdags. Varför inte skaffa en låda att samla samtliga av familjens mobiler i?

Vi rekommenderar - våra bästa barnmobiler.

iPhone 7 från Apple och P30 från Huawei är två mobiler som just nu är på kampanj med 15 GB surf, passar de större barnen som behöver mer surf. Erbjudandet på iPhone 7 gäller t o m 22 mars och Huawei P30 t o m den 8 mars. Så passa på! 

iPhone 7Huawei P30
Optimal storlek för barnshänder. Det är en snabb och effektiv mobil som passar perfekt till barn som surfar, spelar, fotar och ringer.  En mobil med gränslös skärm för film, foto och spel med fantastisk upplevelse. Med trippelkameror triggas fototintresset hos barnen och resultatet blir på topp. Föreviga sportlovet!
3Surfa 15GB3Surfa 15GB
299 kr/mån i 24 mån299 kr/mån i 24 mån
Minsta totalkostnad 7176 kr.Minsta totalkostnad 7176 kr
Köp nu på tre.seKöp nu på tre.se

Galaxy A40 från Samsung och Y6 2019 från Huawei är två mycket prisvärda förstagångsmobiler med funktioner som passar till mindre barn.

Samsung Galaxy A40Huawei Y6 2019
Stilren Samsung mobil, även den har en bra storlek för små barnshänder. Bra kamera för att fånga bästa bilden till Snapchat.En mobil med gränslös skärm. Prisvärd mobil från Huawei som skapar minnen och är enkel att använda.
3Surfa 5GB3Surfa 5GB
249 kr/mån i 24 mån179 kr/mån i 24 mån
Minsta totalkostnad 5976 kr.Minsta totalkostnad 4296 kr
Köp nu på tre.seKöp nu på tre.se

Att välja abonnemang.

Hur mycket surf behöver barn ha? Det är ganska enkelt, givetvis varierar det beroende på ålder och intresse. Vi har abonnemang från 2 GB men rekommenderar vårt abonnemang 3Surfa 5GB där barnet får en bra surfmängd till bra pris. Eftersom Wifi oftast finns tillgänglig i hemmet och hos kompisar så behöver det inte gå åt så mycket surf. Om det behövs kan du som vuxen köpa till extra surf eller dela med om du har vår tjänst 3Skicka surf.  

Tillbehör och tilläggstjänster.

Skärmskydd.

Skärmskydd kan vara bra att ha för att minimera risken att skada mobiltelefonen och ge den en längre livslängd.

Powerbank.

Powerbank är också ett bra tillbehör eftersom framförhållningen med att ladda mobiltelefonerna i rätt tid kan variera med ett barns ansvar.

3Skicka surf.

Sommaren är på ingång och vi använder ofta mer surf under våra lediga stunder. Då är det perfekt att använda vår 3Skicka surf, så att du enkelt kan dela med dig av din egen surfmängd. Samt att hålla koll på hur mycket surf ditt barn använder.

3Samla.

Med 3Samla kan Ni få rabatt på månadsavgiften. Det spelar ingen roll hur många ni är i familjen, alla kan samla sina abonnemang hos oss på Tre. Samla två eller fler av familjens abonnemang och få 50 kr rabatt på din månadsavgift.

3Försäkring.

Att försäkra en mobil är extra viktigt när det gäller barn och mobiler. Tänk på att en olycka händer så lätt och när man minst anar det. Det kan vara både stöld, förlust eller skada. Då kan vi erbjuda 3Trygg-försäkring. Vi vill skapa trygghet!

Kontantkort.

Ett enkelt sätt att hålla koll på kostnaden för ditt barn mobil är att skaffa kontantkort. Du kan enkelt fylla på när det behövs eller sätta en gräns som de har att förhålla sig till. 

Läs mer.

Samla familjens abonnemang - vi förklarar 3Samla
Mitt3 appen - fem funktioner du inte vill missa
Våra favorit-emojis
3Trygg - en smart försäkring
Återvinn din gamla mobil