Till innehållet
Meny

Guide - Välj mobil till barn.

Låt oss guida dig i mobildjungeln till barn.

Vad ska du välja för mobil och abonnemang till ditt barn? Det är en djungel, vi hjälper dig att välja rätt och hur du kan tänka!

Tänk såhär, för det första, barn behöver inte ha det senaste! Bara de har en någorlunda ny mobil så de kan hantera det senare applikationerna. Tänk på att välja en mobil i rätt storlek för barnens händer, en liten mobil kan vara att föredra.

Vi rekommenderar - våra bästa barnmobiler

Galaxy A40 från Samsung och Huawei Y6 2019 är två mycket prisvärda mobiler med funktioner som passar till barn.

Samsung Galaxy A40

Huawei Y6 2019

         Optimal storlek för barnhänder. Det är en snabb och effektiv mobil som passar perfekt till barn som surfar, spelar, fotar och ringer.

3Surfa 2 GB
199 kr/mån
i 24 månader.
Minsta totalkostnaden 4776kr. 

KÖP NU

               En mobil med gränslös skärm för film, foto och spel med fantastisk upplevelse. Nyhet från Huawei som skapar minnen och är enkel.

3Surfa 2 GB
149 kr/mån
i 24 månader.
Minsta totalkostnaden 3756kr. 

    KÖP NU

Att välja abonnemang

Hur mycket surf behöver barn ha? Det är ganska enkelt, givetvis varierar det beroende på ålder och intresse. Vi har abonnemang från 2 GB men rekommenderar vårt abonnemag 3Surfa 5GB där barnet får en bra surfmängd till bra pris. Eftersom Wifi oftast finns tillgänglig i hemmet och hos kompisar så behöver det inte gå åt så mycket surf. Om det behövs kan du som vuxen köpa till extra surf eller dela med om du har vår tjänst 3Skicka surf.  


Tillbehör & tilläggstjänster

Skärmskydd

Skärmskydd kan vara bra att ha för att minimera risken att skada mobiltelefonen och ge den en längre livslängd.

Powerbank

Powerbank är också ett bra tillbehör eftersom framförhållningen med att ladda mobiltelefonerna i rätt tid kan variera med ett barns ansvar.

3Skicka surf

Sommaren är på ingång och vi använder ofta mer surf under våra lediga stunder. Då är det perfekt att använda vår 3Skicka surf, så att du enkelt kan dela med dig av din egen surfmängd. Samt att hålla koll på hur mycket surf ditt barn använder.

3Samla

Med 3Samla kan Ni få rabatt på månadsavgiften. Det spelar ingen roll hur många ni är i familjen, alla kan samla sina abonnemang hos oss på Tre. Samla två eller fler av familjens abonnemang och få 50 kr rabatt på din månadsavgift. 

Kontantkort

Ett enkelt sätt att hålla koll på kostnaden för ditt barn mobil är att skaffa kontantkort. Du kan enkelt fylla på när det behövs eller sätta en gränbs som de har att förhålla sig till. 

3Försäkring 

Att försäkra en mobil är extra viktigt när det gäller barn och mobiler. Tänk på att en olycka händer så lätt och när man minst anar det. Det kan vara både stöld, förlust eller skada. Då kan vi erbjuda 3Försäkring Express eller 3Försäkring. Vi vill skapa trygghet!

 

Välj mobil till barn

Tänk på detta: Säkerhet | Enkelhet | Prisvärd

Dessa tre saker kan vara viktiga att tänka på när du ska välja mobil till barn. Det ska vara en säker mobil där du som vuxen kan ställa in begränsningar. Du ska kunna lita på att den fungerar och det ska framför allt vara enkelt att använda. Har du själv en iPhone välj då en iPhone även till barnet. Då har du allt samlat, du använder ditt AppleID och även där kan du sätta begränsningar så som köp och vad man kan ladda ner.

Se våra billigaste mobiler

Ge ditt barn en sund inställning till sitt mobilanvändande.

Begränsningar

Skapa begränsningar vid nedladdning av appar, skapa en särskild kod så du vet vilka appar ditt barn faktiskt laddar ner.

Sömnen

Vi vet hur viktig sömnen är, så låt barnen inte använda mobilen precis innan det är läggdags.

Var närvarande

Se vilka kanaler barnen befinner sig på och lär de var man ska vara och vad som är ok att lägga ut. Vilka bilder och kommentarer samt det viktigaste att de ska komma till er och berätta när något uppstått.

Begränsa skärmtiden för barn

Vilket innebär att vi måste begränsa användandet av mobil för våra barn. På samma sätt som för mycket skärmtid för oss vuxna påverkar oss negativt innebär även att barnen påverkas negativt.

Skärmfria zoner

För att underlätta och undvika en del av konflikter i familjer gällande skärmtid kan man även införa skärmfria zoner. Detta kan innebära att man ska undvika skärmar under vissa tider eller vissa veckodagar. Matbordet kan vara en exemplarisk plats att hålla helt skärmfri under måltiderna, där ska vi äta och umgås. Även som vi nämnt tidigare så är sovrummet en plats som rekommenderas vara skärmfri innan och vid läggdags.

Läs mer:

Samla familjens abonnemang
Mitt3 appen - 5 funktioner du inte vill missa
Våra favorit emojis