Till innehållet
Meny

Välj mobiltelefon till barn.

Låt oss guida dig i mobildjungeln till barn.

Idag har nästan alla nioåringar en egen mobil. Men vilken mobiltelefon bör du välja till ditt barn? Det kan vara en djungel, vi hjälper dig att välja rätt telefon och hur du kan tänka.

Barn behöver inte alltid ha det senaste, funktionaliteten är det viktigaste. Så länge mobilen är någorlunda ny så de kan hantera dem senare applikationerna. Viktigt att tänka på är att det skall vara en mobil som är i rätt storlek för barnens händer, en liten mobil kan vara att föredra.

Välj mobil till barn.

När du väljer telefon till barn är det viktigt att tänka på: säkerhet, enkelhet och prisvärdhet. Dessa tre saker kan vara viktiga att tänka på när du ska välja mobil till barn. Det ska vara en säker mobil där du som vuxen kan ställa in begränsningar. Du ska kunna lita på att den fungerar och det ska framför allt vara enkelt att använda för ditt barn.

Har du själv en iPhone kan det vara bra att välja en iPhone även till barnet. Då har du allt samlat, du använder ditt AppleID och kan med lätthet sätta begränsningar på köp och vad man kan ladda ner.

Tips på bra mobiler till barn

Skapa trygghet för ditt barn.

Det är alltid bra att ha koll på vad barnen har för appar i sin mobiltelefon. Skapa begränsningar vid nedladdning av appar, skapa en särskild kod så du vet vilka appar ditt barn faktiskt laddar ner. På så vis vet du vad ditt barn använder sin mobil till. Tryggt för både dig och barnet.

Våra bästa barnmobiler.

Lite mindre mobiler som iPhone SE brukar vara populära bland den yngre målgruppen. Mobilerna har en lagom stor skärm och en bra pris. Kolla in om det är något som skulle passa för ditt barn.

Att välja abonnemang till barn.

Hur mycket surf behöver barn ha? Det beror givetvis på ålder och intresse. Vi har abonnemang med olika surfmängd. Vi rekommenderar vårt abonnemang 3Flexibel 5GB där barnet får en bra surfmängd till bra pris. Eftersom Wifi oftast finns tillgänglig i hemmet och hos kompisar så behöver det inte gå åt så mycket surf. Om det behövs kan du som vuxen köpa till extra surf eller dela med om du har vår tjänst 3Skicka surf.  

Skicka surf inom familjen.

Har surfen tagit slut? Då är det perfekt att använda vår 3Skicka surf, så att du enkelt kan dela med dig av din egen surfmängd till någon i familjen. 

Kontantkort.

Ett enkelt sätt att hålla koll på kostnaden för ditt barn mobil är att skaffa kontantkort. Du kan enkelt fylla på när det behövs eller sätta en gräns som de har att förhålla sig till. 

Läs mer.

Samla familjens abonnemang - vi förklarar 3Samla
Mitt3 appen - fem funktioner du inte vill missa
Våra favorit-emojis
3Trygg - en smart försäkring
Återvinn din gamla mobil