Till innehållet
Meny

Snabbare 4G i Halland.

Dela med dig av ditt liv på ännu fler platser.

Det är goda nyheter för alla som bor, jobbar eller turistar i Halland – Vi har nämligen utökat mobilnätets kapacitet och kvalitet i hela regionen. Inte sällan handlar det om den dubbla hastigheten från tidigare. 

I vårt stora och ständigt pågående arbete för bättre täckning och nätkvalitet har vi under våren satsat stort på Halland. 

− Vi har sett en utvecklingspotential i regionen, säger Carl-Magnus Sandenskog produktägare. Med den här utbyggnaden kommer kvaliteten på 4G-uppkopplingen bli betydligt bättre för alla våra kunder. 

Utbyggnad av nya siter ger dig dubbel hastighet

Totalt är det 29 olika ”siter” som bidrar till kapacitetsökningen i området, framförallt i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm. Även besökare och turister i Ullared kommer att märka stor skillnad. 

− Det innebär att du kan uppleva dubbla hastigheter från i dag, säger Carl-Magnus Sandenskog. Framförallt kommer det märkas när du streamar eller använder Facetime. Tidigare kunde streamingen gå lite upp och ner när man byter mellan 3G och 4G, men så blir det inte längre. 

Det krävs inga aktiva val för att njuta av de nya hastigheterna, utan de flesta mobilmodeller stöder redan 4G+. Dessutom kommer kunderna automatiskt kunna använda sig av den nya tjänsten 4G-samtal, som innebär att röstsamtal sker över datanätet, bland annat med bättre ljudkvalitet och snabbare uppkoppling som resultat. 

Täckningen blir bättre och räcker längre

Även för den som inte använder mobilens videotjänster blir den vanliga mobiltäckningen alltså bättre. Utbyggnaden i Halland sker på ett lägre frekvensband än tidigare, vilket gör att signalen når längre in i husen.

− Det är en välkommen bonus när vi bygger de nya siterna, säger Carl-Magnus Sandenskog. Det bli bättre inomhustäckning i hela regionen, både för 3G och 4G. Många av våra kunder kommer märka att de plötsligt har bra täckning i rum där det tidigare kunde vara svårt. 

Men det handlar inte bara om förstärkning av gammal teknik. Satsningen genomförs också för att utveckla det som i folkmun kallas för 4G+, som använder två parallella 4G-frekvenser samtidigt. 

Läs mer:

Ring över 4G
Ring med WiFi-samtal
8 appar du inte vill vara utan i sommar