Till innehållet
Meny

Huawei Nova 5T.

Prisvärd och kraftfull nyhet från Huawei.

Vid en första anblick ser Huawei Nova 5T ut som många andra Android-mobiler som släppts under året. Den har heltäckande skärm, spännande färgkombination på baksidan och många kameror med olika funktioner och ändamål.

Går man in på djupet är det en helt annan historia, då är Huawei Nova 5T är en spännande mobil som verkligen utmanar årets flaggskepp.

Köp Nova 5T på tre.se

Är Huawei Nova 5T en prisvärd mobil?

Något som ofta kännetecknar modeller i den prisklass som Nova 5T ligger i, är att tillverkaren kompromissar och skalar tillbaka på prestanda, funktioner och egenskaper till fördel för priset. När det kommer till Nova 5T känns det som att Huawei gjort ett undantag och mer eller mindre ”maxat” mobilen.

Det gör att den sticker ut i bruset, men framför allt att den kan jämföras med mobiler i betydligt högre prisklasser.

Drivs av ett av världens snabbaste chip.

Nova 5T har samma snabba processor (Kirin 980) som Huawei P30 Pro, Huawei P30 och Huawei Mate 20 Pro. Det är ett egenutvecklat chip med åtta kärnor och AI-funktioner, vilket gör att Nova 5T känns otroligt rapp i allt från att fota och filma till att spela.

Specifikation.

  • 6,22’’ (1080x2340 pixlar och 412 ppi)
  • Åttakärning processor med AI-chip
  • 128 GB lagringsutrymme
  • 6 GB RAM-minne
  • Fingeravtrycksläsare på sidan av mobilen
  • Bluetooth 5, NFC, WiFi med ac-standard och stöd för Dual SIM med 4G/4G

Kameran i Nova 5T.

Totalt sett har Nova 5T fem kameror. Fyra bak och en fram. Alla fyller en specifik funktion, och gör tillsammans att du kan ta riktigt fina bilder. Med hjälp av AI optimeras, färgjusteras och förfinas alla dina bilder – utan att du behöver göra något själv.

Och precis som med processorn, delar Nova 5T kamerateknik med P30, P30 Pro och Mate 20 Pro. Det gör att du kan filma i 4K. Väljer du att filma i 1080p är videon dessutom stabiliserad – både på främre och bakre kameran.

Kamerorna bak.

48 MP vidvinkel.

Huvudkameran i mobilen har ett allround-syfte och fångar mycket detaljer med bra färgåtergivning. Den här kameran har stöd för nattläge vilket gör att du kan ta fina bilder även i mörker.

16 MP ultravidvinkel.

Den här kameran tar vida bilder, med syfte att härma det omfång dina ögon har. Det gör att mer ryms i bilden. Den har hela 116 grader synfält.

2 MP makro.

Den här kameran används när du ska fota på riktigt nära håll, exempelvis mat, eller en blomma. Du kan vara så nära som 4 cm från motivet.

2 MP djupsensor.

Används för att skapa bokeh-effekt, det vill säga att objektet du fotar är i fokus, medan bakgrunden är suddig.

Kameran fram.

32 MP standard.

AI-funktionerna lyser igenom extra starkt på den främre kameran, då porträttläget syr ihop flera bilder till en med syftet att skapa en så balanserad och tydlig bild som möjligt. Den främre kameran har även verktyg som gör att du kan skräddarsy bilden med ljussättning, ansiktsutjämning och mer.

Mina tankar om Nova 5T.

Jag är positivt överraskad till hur mycket teknik som ryms i Nova 5T. Min uppfattning är att Nova 5T är en sann utmanare på marknaden – framför allt summerar och fulländar den mobilåret 2019 väldigt bra: vass prestanda, många kameror, heltäckande skärm och trendig, lite annorlunda färgsättning.

P30 Pro vs P30 vs Nova 5T och andra flaggskepp.

Så vart är det som gör att Nova 5T kostar 4995 kr och inte 8995 kr (priset på Huawei P30 Pro vid tiden för det här blogginlägget)? Till att börja med använder Huawei sina egna kameralinser i Nova 5T (de dyrare modellerna använder Leica-linser), för det andra är skärmen en LCD-variant, när dyrare modeller vanligtvis använder OLED och för det tredje så är batteriet mindre.

Ska jag köpa Huawei?

För den som är orolig över att köpa en mobil från Huawei, kan jag säga att Nova 5T är certifierad för både Android 9 och Android 10. Det betyder att den är, och fortsatt kommer vara kompatibel med Googles alla appar och säkerhetsuppdateringar (så länge Google själva har support). Huawei Nova 5T är planerad att få Android 10 i Q1 2020.

Köp Nova 5T på tre.se

Läs mer.

Samla familjen hos Tre - så funkar det
Galaxy A51
Hur fungerar snabbladdning?
Köpa bara abonnemang?
Vi förklarar eSIM - framtidens SIM-kort