Till innehållet
Meny

Mobilt bredband.

Vad är det? Hur funkar det?

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet och fungerar på samma sätt som när du surfar med mobilen. Till skillnad från fast internet, som exempelvis ADSL, fiber eller bredband via kabel-tv kan mobilt bredband användas överallt där det finns mobiltäckning.

Mobilt bredband är kort och gott: bredband hemma, på landet, i båten eller i husbilen. Antingen i en 4G-router eller i en surfplatta.

Så funkar mobilt bredband hos Tre.

Om vi börjar med fast bredband, kräver det ofta både installation och speciell utrustning. Mobilt bredband är krasst "bredband i ett SIM-kort", som du enkelt stoppar in i en surfplatta eller en 4G-router (precis som med en mobiltelefon).

Köp med bindningstid...

När du köper mobilt bredband med bindningstid ingår den utrustning du behöver för att komma igång. När du väljer vår hemmalösning ingår en fast 4G-router med WiFi och när du väljer vår "bortalösning" ingår en bärbar 4G-router eller en surfplatta.

...Utan bindningstid eller som kontantkort.

Du kan såklart även köpa våra abonnemang för mobilt bredband utan bindningstid eller med kontantkort. Då ingår bara SIM-kortet och du måste själv köpa en router, modem eller surfplatta anpassad för mobilnätet.

Intresserad av mobilt bredband?

Vi har samlat information kopplad till mobilt bredband på en och samma plats. Besök gärna sidan om du vill lära dig mer om vad mobilt bredband är, hur det fungerar och om du vill ha hjälp med att hitta den lösningen som passar dig bäst.

Mobilt bredband hos Tre

Läs mer.

Hur snabbt bredband behöver jag för Netflix?
Vi förklarar WiFi
Vad är 5G - framtidens nät
Familjeabonnemang - så funkar det
Galaxy Tab S6 Lite - hela familjens surfplatta