Till innehållet
Meny

iOS 10 - nyheterna vi längtat efter.

Widgets – nu äntligen på iPhone.

Det var många år sen widgets började dyka upp på låsskärmarna. Smarta och avskalade rutor på skärmen som visar det viktigaste från dina favoritappar. Något som många iPhoneanvändare länge längtat efter. I kombination med nyheten att skärmen vaknar när du lyfter upp telefonen kommer detta vara en härlig funktion för många. Så nu kan vi få tillgång till precis så där lite, eller mycket, information som du önskar - utan att behöva öppna telefonen. 

Siri - din mest användbara kompis.

Har du precis som vi känt att din mobila kompis tidigare varit en aning begränsad? Siri i iOS 10 gör det möjligt att kunna ge kommandon även för tredjepartsappar. Nu kan du alltså be Siri spela den där nya Sabina Ddumba-låten från Spotify, boka en Uber eller meddela gänget att du blir lite sen via WhatsApp.

Om en bild säger mer än tusen ord, hur många ord är då en GIF?

I iOS10 är en av de största förändringarna utvecklingen som meddelanden genomgått. Nu kommer du kunna lägga till stickers, GIF-ar, helskärmseffekter, animerade handskrivna meddelanden och om du vill vara lite hemlighetsfull kan du skicka iväg ett meddelande med osynligt bläck till dina nära och kära. Appstore är nu fullt av appar som du kan koppla ihop med iMessage för att skicka alla typer av roliga och konstiga meddelanden. 

Minnen.

Många har idag flera tusentals bilder i sin iPhone. Allt fotas numera – och det är enkelt! Nu blir det ännu enklare att ta en tur längs memory lane. Nya bilder kommer automatiskt att skapa bildspel och videos från dina resor. Du bestämmer bara hur den ska bygga ihop dem. Genom ansiktsigenkänning, olika objekt eller plats.

3D touch.

Redan när iPhone 6s lanserades blev vi introducerade för 3D Touch. Möjligheten att kunna göra ännu mer med din iPhone bara genom att trycka olika hårt på skärmen. I iOS 10 så kommer ännu fler appar att vara kompatibla med 3D Touch.

Allt det där låter ju bra, men kan jag ladda ner det till min gamla iPhone?

Dessa modeller av iPhone kan uppdateras: 

iPhone 6
iPhone 6s Plus
iPhone SE
iPhone 5s 
iPhone 5c
iPhone 5

Dessa modeller av iPad kan uppdateras:

iPad Pro 12,9 tum
iPad Pro 9,7 tum
iPad Air 2
iPad Air
iPad (4:e generationen)
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2

Läs mer:

Uppdatera till iOS 10 med våra mobilguider
Säkerhetskopiera din iPhone