Till innehållet
Meny

6 funktioner vi gillar med iOS 11.

Den 19 september lanserade Apple ett nytt operativsystem, iOS 11. Här kan du läsa om de nya funktionerna som vi gillar mest. I iOS 11 har Siri blivit ännu smartare, kameran bättre och en ny funktion har tillkommit som gör det lättare att skriva SMS med en hand.

1. Live Photos

Nu kan du förvandla dina Live Photos till bland annat en videoloop, få bilderna att studsa fram och tillbaka eller göra en långsam exponering.

2. Kamera

Nu finns det filter i kameran som du kan lägga på i efterhand för att få dina selfies att se ännu proffsigare ut. 

3. Siri

Siri blir din bästa kompis när du är utomlands. Hennes röst har blivit naturligare och hon hjälper dig att prata det lokala språket. Prata engelska med Siri och fråga henne hur du säger någonting på tex. spanska. Nu blir det lättare att fråga om vägen till bästa glasstället.

4. Quick Type-tangentbord

Har du alltid händerna fulla? Håll ner emoji-tangenten på skrivbordet så kan du välja att skriva med en hand. Tangenterna kommer nu att flyttas närmare din tumme.

5. Stör ej

iPhone har blivit så smart att den kan känna av om du kör bil.  Mobilen kan styra om dina samtal, SMS och notiser så att du kan ta hand om dem när du har parkerat. De som försöker att kontakta dig när du kör får ett automatiskt meddelande om att du är ute och kör.

6. Nödsamtal

Om du trycker snabbt fem gånger på powerknappen på din iPhone kommer din mobil automatiskt att ringa upp 112 samtidigt som den ger ifrån sig ett högt tjutande ljud.

Vill du vara först med det senaste?

Anmäl dig som betatestare så får du vara med och testa Apples nya funktioner innan de släpps till den övriga marknaden. 

Läs mer:

Köp iPhone 8 och iPhone 8 Plus
Få de senaste nyheterna om iPhone X
Så säkerhetskopiera du din iPhone
iPhone 10 år