Till innehållet
Meny

Apple iPhone 2020.

Vi sammanfattar vad som hände.

Apple har precis haft sitt oktober-event där de förutom nya HomePod mini presenterat nya iPhone-modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini samt iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max. Vi har sammanfattat eventet.

I takt med att mer information blir tillgänglig kommer vi löpande att uppdatera det här inlägget och övriga ytor på tre.se.

Vill du vara först med det senaste? Gör en intresseanmälan för nya iPhone ›

Vi sammanfattar Apples oktober-event:

  1. Apple och 5G
  2. iPhone 12 och iPhone 12 mini
  3. iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max
  4. HomePod mini

Apple pratar 5G.

Apple inledde segmentet om nya iPhone genom att först prata om 5G och att samtliga nya iPhone-modeller kommer att ha stöd för 5G. Vad det innebär för oss i Sverige och för oss på Tre återstår att se - vi är i alla fall väldigt spända på detta och får be att återkomma när vi vet mer.

Håll dig uppdaterad om 5G-tillgång hos Tre

iPhone 12.

Med iPhone 12 introducerar Apple en lite tunnare iPhone (till skillnad från iPhone 11) med 6,1'' OLED-skärm. Finns i färgerna svart, vit, röd, grön och blå. Glaset på iPhone 12 är dessutom förstärkt med en ny teknik, vilket enligt Apple ska göra den tåligare.

Förköp: 16 oktober

Prestanda.

När det kommer till prestanda använder iPhone 12 det nya chippet A14 Bionic som är byggt på den nya 5 nm-tekniken. Det gör chippet både kraftfullare och mer energieffektivt än chip i tidigare iPhone-modeller.

Kamera.

iPhone 12 har två 12 MP-kameror: ultravidvinkel och vidvinkel. Med hjälp av ny teknik (mjukvara och hårdvara) säger Apple själva att bilder, speciellt i mörker kommer att bli extra bra.

iPhone 12 mini.

Apple fortsätter mini-trenden och introducerar en ny mindre modell med 5,4''-display. Fotavtrycket för iPhone 12 mini är snäppet under iPhone SE från 2020.

I övrigt har iPhone 12 mini samma funktioner och egenskaper som iPhone 12 (så som vi uppfattat det).

Förköp: 6 november

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

Precis som förra årets pro-modeller är iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max byggda i glas och rostfritt stål, men har nu fått en mer avsmalnad och "slimmad" design. Trots det är mobilerna något större än förra året då skärmarna ökat till 6,1'' för iPhone 12 Pro och 6,7'' för iPhone 12 Pro Max.

Finns i färgerna silver, grafit och djuphavsblå

Förköp iPhone 12 Pro: 16 oktober
Förköp iPhone 12 Pro Max: 6 november

Prestanda.

Precis som med iPhone 12 och iPhone 12 mini använder de nya pro-modellerna Apples nya chip A14 Bionic.

Kamera.

Båda pro-modellerna har fyra kameror: vidvinkel, telefoto och ultravidvinkel samt en LiDAR-sensor vilket hjälper till med djup i bilden. Det snabbar även upp autofokus i mörker samt hjälper till med olika typer av AR-funktioner (augmented reality).

Med hjälp av vad Apple själva kallar "Computational Photography" är pro-modellerna rustade för att ta så bra bilder och filmer det bara går. Något vi själva tycker låter väldigt spännande är att pro-modellerna nu kan filma i HDR, vilket verkligen öppnar upp för vackra hemmafilmer.

Övrigt om iPhone.

Fans av Apples äldre MacBook-datorer minns säkert MagSafe-tekniken. Med MagSafe hålls laddaren fast med hjälp av magneter. Med iPhone 12 återindroducerar Apple MagSafe, fast för iPhone. Med hjälp av magneter guidas mobilen rätt på laddplattan för optimal trådlös laddning.

För att minska sitt miljöavtryck kommer Apple inte att skicka med hörlurar och laddadaptern ur kartongen för de nya modellerna.

HomePod mini.

Smarthögtalaren HomePod mini är en mindre variant av HomePod, som först lanserades 2017. HomePod mini liknar sin föregångare på många sätt, men är som namnet antyder mindre. Trots den lilla storleken har HomePod mini fullt stöd för Siri - så att du kan styra den med rösten.

Om du parkopplar två stycken så spelar de i stereo. De kan dessutom användas som interkom, vilket betyder att du kan prata och skicka meddelanden mellan dem.

Medan du väntar.

Är du sugen på en iPhone redan idag? Vi har ett storutbud av mobiler från Apple. Hos oss handlar du med fri frakt och snabba leveranser.

Våra mobiler från Apple

Läs mer.

Jämför iPhone 12-serien från Apple
Håll dig uppdaterad med det senaste från Apple
iPhone genom åren
Nyheter i iOS 14
Vi sammanfattar Apples september-event