Till innehållet
Meny

iPhone XS vs iPhone XR.

Vi reder ut skillnaderna.

Under Apples keynote som hölls på Steve Jobs Theater i Kalifornien hösten 2018 visade Apple två nya mobilfamiljer, iPhone XS och iPhone XR. De är snarlika i utseende och har liknande specifikationer men hur skiljer sig modellerna åt och vilken ska du välja? Här listar vi skillnaderna och reder ut vad du behöver tänka på när du ska välja din nya iPhone.

 


 iPhone XSiPhone XR
FärgerSilver, Rymdgrå, GuldBlå, Silver, Rymdgrå, Gul, Korall, Röd
Display5,8" Super Retina HD-Skärm6,1 Liquid Retina HD-skärm
Huvudkamera12 MP-kamera med vidvinkel- och teleobjektiv12 MP-kamera
Selfiekamera7MP-kamera med TrueDepth7MP-kamera med TrueDepth
Face IDJa, lås upp med ansiktetJa, lås upp med ansiktet
ProcessorA12 Bionic-chip med den nya generationen Neural EngineA12 Bionic-chip med den nya generationen Neural Engine
VattentålighetVattentålig ner till 2 meters djup i upp till 30 minuterVattentålig ner till 1 meters djup i upp till 30 minuter
Trådlös laddningJa (fungerar med Qi-laddare)Ja (fungerar med Qi-laddare)


 


Fota med iPhone XR eller XS?

En av de största skillnaderna mellan de olika modellerna är att de är utrustade med olika kamerateknik. XR-modellen mycket bra bilder med sin vanliga 12 megapixelkamera baserad på samma kamerateknik som iPhone 8. XS-familjen är däremot utrustad med en betydligt bättre kamera med dubbla kameralinser, vidvinkel- och teleobjektiv, på 12 megapixlar vardera. Detta gör att du kan använda dig utav Apples härliga porträttfunktion där du enkelt kan bestämma skärpan på bakgrunden i dina porträttbilder. Så är du en fotogeneral blir valet enkelt. 

Du kan med båda modellerna använda Animojis, ta lika bra selfies och använda dig av Face ID.

Display. En stor skillnad i nya iPhone.

iPhone XR är utrustad med en 6,1" Liquid Retina HD-skärm som ska vara marknadens mest avancerade LCD-skärm. I praktiken betyder det här att det får plats 1792 × 828 pixlar på den aningen större 6,1" skrämen. iPhone XS Super Retina skärm, har däremot en upplösning på hela 2436 × 1125 pixlar på sina 5,8" vilket ger en bättre och skarpare upplevelse när du scrollar igenom dina bilder, spelar spel eller kollar på filmklipp i mobilen.

Så.. iPhone XS eller iPhone XR, vilken blir det? 

Båda modellerna är vattentåliga men iPhone XS klarar av att bada en meter djupare än iPhone XR. Modellerna går också att ladda trådlöst med alla Qi-certifierade laddare. Och när det kommer till prestanda är de utrustade med samma teknik, så det skiljer sig inget i hur snabbt modellerna hanterar appar.

Kort sagt. Tycker du om att fotografera och spela mobilspel i hög upplösning. Bada på två meters djup med en något mindre modell ska du välja iPhone XS. Gillar du mer badkarsbad och vill ha en ny läcker färg på mobilen ska du välja iPhone XR med en lite billigare prislapp.

iPhone XS och iPhone XS Max är tyvärr slut just nu men fanns i storlekarna 64 GB, 256 GB och 512 GB. 

 

Läs mer:
Köp nya iPhone 11
Uppdatera till IOS 12
Allt om nya iPhone XS och XS Max