Till innehållet
Meny

Regn på midsommar?

Vi listar 4 lekar som inte kräver sol.

Midsommar börjar närma sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera inför det perfekta firandet. Som vana midsommarfirare vet vi även att mörka moln och plötsliga hagelskurar är en del av firandet. I alla fall med största sannorlikhet. Vi tipsar därför om fyra roliga spel som går lika bra att spela inne som ute. Visst vore det roligt att spela charader med barnen, utklassa morfar i musik-quiz och avsluta kvällen med Trivial Pursuit.

Charader med en twist

Samla dina vänner och dela upp er i lag och spela en omgång charader. Det här kommer bli en skrattfest. Vem är bäst på att gissa rätt ord med hjälp av lagkamraternas ledtrådar? Gissa på så många ord som möjligt samtidigt som dina vänner sjunger, dansar, mimar eller beskriver ledtrådar.

Heads Up passar stora och små

Efter sill, färskpotatis och dans kring midsommarstången är det lagom att leka nästa lek. Har du hört talas om Heads Up? Det här är ett roligt gissnings-spel. Välj ett ämne från olika kortlekar, placera mobilen mot pannan så att du inte ser svaret som visas. Övriga midsommarfirare ska sedan med hjälp av gester och läten få personen ifråga att gissa vad det står. 

Musik-quiz - allas favorit

Efter Heads Up kan mobilen behöva lite laddning. Passa på att tända grillen och mingla lite med gästerna innan kvällens höjdpunkt kommer, musikquizzet.Vem är bäst på att gissa låten, artisten eller gruppen? Med den här leken kommer ni att komma i riktig feststämning!

Vem är mest allmänbildad?

När jordgubbstårtan är uppäten och barnen har somnat är det mysigt att samla de vuxna och spela Trivial Prusuit. Vem är mest allmänbildad på festen? 

Hoppas att du och dina vänner får en speltokig kväll och att lek-apparna bidrar till en festlig stämning.

Läs mer:

Lär dig ett nytt språk med en app
8 appar du inte vill vara utan i sommar
Slipp stökiga barn i bilen - ladda ner bästa filmerna