Till innehållet
Meny

Så minskar du bakteriemängden på din mobil.

Några enkla tips.

Bakterier sprids från händer och ytor till din mobil. Tänk då vad som händer om du lägger mobilen inne på toaletten eller gymmet, håller i den och sedan äter något med händerna. Inte en så trevlig tanke va?

Vi har tidigare skrivit om hur du håller mobilen ren i influensatider, nu ska vi gå igenom fler enkla tips för att minska bakteriemängden på din mobil.

Bakterier på mobilskal.

Smuts och bakterier fäster på, under och längs med mobilskalets kanter – det vet nog alla som har haft ett skal länge. Skal i läder med fickor för betalkort är extra utsatta då de är svårare att hålla rena än skal i plast. För att hålla mobilskalet fräscht rekommenderar vi att rengöra det ofta och byta ut det helt med jämna mellanrum.

Beställ nytt mobilskal

Smuts fastnar i skärmskyddet.

När det kommer till skärmskydd kan ett skydd i glas vara att föredra då det inte repas lika lätt som skärmskydd i plast. Om ditt skal har repor eller har suttit länge på din mobil är det en bra idé att byta ut det då smuts och bakterier sätter sig både i repor och runt skyddets kanter.

Beställ nytt skärmskydd

Tänk på var du lägger mobilen.

Utöver att underhålla mobilskal och skärmskydd är det bra att tänka på var man lägger mobilen. Din mobil fångar upp smuts och bakterier från allt den kommer i kontakt med, så tänk en extra gång innan du tar med dig mobilen in på toaletten.

Undvik att låna varandras mobiler.

Varje gång en mobil går från en persons händer till en annans finns risken att bakterier sprids. För att vara på den säkra sidan är det bättre att använda mobilens högtalarfunktion. Ett annat smart knep är att använda trådlösa hörlurar istället för att hålla mobilen direkt mot ansiktet.

Och du, glöm inte att tvätta händerna ofta. En ren mobil håller sig inte ren länge om du har smutsiga händer.

Observera att vi endast ger dig några allmänna tips och att Tre inte ansvarar för eventuella handhavandefel. Innan du gör rent din mobil ska du alltid kontrollera särskilda restriktioner i din mobils användarvillkor och mobiltillverkarens ansvar vid sådana fel.

Sugen på ny mobil?

Till alla mobiler

Läs mer.

Därför ska du köpa din nya mobil online
3Återvinn - lämna in din gamla mobil
eSIM - framtidens SIM-kort