Till innehållet
Meny

Mobilt BankID.

E-legitimation direkt i mobilen.

Vad är Mobilt BankID?

Mobilt BankID är en e-legitimation för mobiler och surfplattor som gör att du kan legitimera dig och skriva under saker online. Det kan vara bra t ex när du shoppar, gör bankärenden eller ska Swisha pengar till en kompis. Med ett BankID i mobilen slipper du hämta betalkortet eller bankdosan och kan ligga kvar i soffan och fortsätta med det du höll på med. Dessutom är det ett säkert sätt att förhindra att någon annan gör saker i ditt namn.

Flytta Mobilt BankID till ny telefon.

Vad kul med en ny mobil, men hur bli det nu med BankID? För att flytta ditt Mobila BankID till en ny mobil behöver du först spärra ditt gamla BankID via internetbanken. Sedan kan du ansöka om nytt och installera BankID säkerhetsapp på din nya mobil. Är du osäker på hur man gör går vi igenom det här under.

Hämta BankID.

Börja med att beställa Mobilt BankID via din internetbank. Beroende på vilken bank du har görs det på lite olika sätt, så hör av dig till din bank om du behöver hjälp. Därefter laddar du ner BankID säkerhetsapp där appar finns För att komma igång med Mobilt BankID beställer du tjänsten via din internetbank och installerar sedan BankID säkerhetsapp på din mobil. Beställningen går till på olika sätt beroende på vilken bank du har så kontakta din bank om du behöver hjälp.

Hämta BankID säkerhetsapp för iOS

Hämta BankID säkerhetsapp för Android

Mobilt BankID för barn, finns det?

Många banker erbjuder en liknande lösning som Mobilt BankID för att barn under 18 år ska kunna logga in i internetbanken och Swisha. Besök din banks hemsida för att ta reda på om de erbjuder en liknande tjänst.

Läs mer.

Mobilabonnemang med fri surf
eSIM
Byt till Galaxy
Från Android till iPhone