Till innehållet
Meny

Omvänd trådlös laddning.

Vad är det?

Om en mobil har stöd för omvänd trådlös laddning betyder det att den kan dela med sig av sitt batteri till andra mobiler och enheter trådlöst.

Omvänd trådlös laddning debuterade i slutet av 2018 i mobilen Huawei Mate 20 Pro.

Kärt barn har många namn.

Omvänd trådlös laddning (reverse wireless charging som det heter på engelska) kan även kallas för bilateral trådlös laddning. Samsung kallar även funktionen för ”Wireless PowerShare” eller trådlös batteridelning.

Ung teknik. Börjar breda ut sig.

Den första mobilen med omvänd trådlös laddning var Huawei Mate 20 Pro, även Huawei P30 Pro har fått funktionen.

Samsung introducerade omvänd trådlös laddning (Wireless PowerShare) med S10-serien. Även Note10-serien som lanserades samma år fick stöd för detta.

Ladda en annan mobil trådlöst.

Den mobil som laddas behöver inte ha stöd för omvänd trådlös laddning, utan det räcker med att den har stöd för trådlös laddning för att kunna ta emot ström.

Ladda trådlösa hörlurar trådlöst.

Idag finns det tre trådlösa hörlurar på marknaden som kan laddas trådlöst. Dessa är Galaxy Buds, AirPods (med trådlöst laddningsetui) och Huawei FreeBuds 3. Det gör att du enkelt kan lägga dem på mobilens baksida för att ladda.

Är omvänd trådlös laddning användbart?

Hur användbart är omvänd trådlös laddning? Svårt att säga i dagsläget. Självklart är det en cool funktion, och alla jag visat detta för har häpnat. Men sen kommer frågan: kommer jag använda detta? Och i sånna fall när?

Framtiden.

Idag finns endast ett fåtal mobiler på marknaden som har stöd för omvänd trådlös laddning, men fler lär det bli.

Det har länge ryktats att Apple i sina nya iPhone-modeller ska släppa stöd för omvänd trådlös laddning. Hur det blir med det är idag bara rykten.

Omvänd trådlös laddning är fortfarande en ny teknik, och det återstår att se vilka tillverkare som hoppar på tåget.

Köp på tre.se.

På tre.se säljer vi mobiler med stöd för omvänd trådlös laddning. När du väljer mobil på tre.se kan du kolla i specifikationen för att se om den stöder omvänd trådlös laddning.

Alla mobiler på tre.se

Läs mer.

Snabbladdning
Trådlös laddning
Galaxy A51
Samla familjens abonnemang
Huawei Nova 5T