Till innehållet
Meny

Så väljer du rätt surfmängd.

Våra abonnemang, vad de innehåller och hur du ska välja.

Att välja hur mycket surf som behövs är ju inte helt lätt! I den här artikeln berättar vi om våra olika abonnemang, hur mycket surf de innehåller och hur du ska tänka kring att välja surfmängd.

Se alla våra abonnemang ›

Vad har våra abonnemang gemensamt?

Till att börja med går vi igenom vad alla våra mobilabonnemang har gemensamt.

Vad skiljer våra abonnemang åt?

Förutom den surfmängd som ingår, skiljer sig våra abonnemang något från varandra. Från 15 GB och uppåt ingår tjänsten 3Världen utan extra kostnad. Med tjänsten 3Världen kan du surfa som hemma i hela 80 länder.

  • Abonnemangen med 15 och 50 GB surf kan använda hela surfmängden i 3Världen
  • Abonnemang med obegränsad surf i Sverige kan använda 60 GB i 3Världen

Läs mer om 3Världen ›

Att välja rätt surfmängd.

När det kommer till att välja surfmängd till sitt abonnemang kan det vara bra att gå igenom följande checklista, för att få ett hum om hur mycket och till vad du ska använda mobilen.

Kommer du har tillgång till WiFi?

Om du har tillgång till WiFi, hemma eller på jobbet, så kommer mobilen inte dra lika mycket surf över mobilnätet. Då "spar du in" på din surf, och kan välja ett abonnemang med lite mindre surf än du vanligtvis hade behövt.

Nedan rekommendationer bygger på att du har liten, eller måttlig tillgång till WiFi.

Vardagsärenden - drar lite.

Att slösurfa med mobilen, göra bankärenden och läsa e-post drar inte speciellt mycket surf. Om du mest komme ägna dig åt detta kan du välja ett abonnemang med lägre surfmängd.

Sociala medier och appar - drar mellan.

Sociala medier och appar drar mer surf än vad man tror! Om du är aktiv på sociala medier rekommenderar vi att du väljer ett abonnemang med mer surf.

Strömmad film och serier - drar mest.

När du tittar på strömmad media på webben (film, serier med mera) så drar det mycket surf. Vi rekommenderar ett abonnemang med mycket surf

Du surfar mer på sommaren!

Enligt vad vi kan se så ökar våra kunder sin snittförbrukning med 50% vartannat år. Vi kan också se att våra kunder surfar mer när de är lediga, exempelvis på sommaren. Vi rekommenderar alltid att välja ett abonnemang med lite mer surf.

Du kan alltid ändra surfmängd i efterhand.

Om surfen inte räcker till kan du alltid fylla på med extrasurf, eller byta till ett abonnemang med mer surf. Detsamma gäller om du valt för mycket surf - du kan alltid byta till ett med mindre.

Dags för ny mobil?

Hos oss handlar du alltid med fri frakt och med snabba leveranser. När du handlar online betalar du dessutom ingen aktiveringsavgift på nya abonnemang.

Köp abonnemang med mobil

Läs mer.

Därför ska du välja obegränsad surf
3Global - tjänsten för dig som ringer till utlandet
Vi förklarar 4G-samtal
Därför ska du köpa din nya mobil online
Vi förklarar 3Samla - vårt familjeabonnemang