Till innehållet
Meny

Kom igång med din nya iPhone.

Nu är det dags att byta din gamla mobil mot din nya. Så här gör du för att spara alla dina SMS, bilder, filmer och appar innan du byter. 

Gör din nya iPhone startklar 

En säkerhetskopia gör att allt ditt innehåll flyttas med till din nya mobil. Du kan spara din säkerhetskopia på två sätt. Antingen kan du säkerhetskopiera genom att koppla din mobil till iTunes på datorn. Eller om du har köpt till extra utrymme på iCloud kan du säkerhetskopiera där. Båda sätten funkar lika bra.

Tänk på att om du säkerhetskopierar idag sparas inte den information som du gör tex. imorgon. Du måste göra en ny säkerhetskopia med jämna mellanrum

Säkerhetskopia din mobil till iTunes

1. Starta iTunes på din dator
2. Koppla in din mobil med en USB-sladd till datorn
3. iTundes dyker upp, tryck på telefonsymbolen på iTunes
4. Välj ”Säkerhetskopiera nu”
5. Nu sparas all din information och du har en exakt kopia av din mobil på datorn

Säkerhetskopiera via iCloud


1. Gå till inställningar
2. Tryck på ditt namn
3. Tryck på iCloud-säkerhetskopiera
4. Tryck på säkerhetskopiera nu (Du måste vara ansluten till WiFi)
5. Gå till inställningar –ditt namn – iCloud – iCloud lagring- hantera lagring för att kontrollera att säkerhetskopieringen genomfördes. Välj sedan din enhet. Säkerhetskopian bör visas med information om tidpunkt och storlek.

Så lätt kommer du igång med din nya iPhone

Nu när du äntligen fått din nya iPhone är det dags att flytta över säkerhetskopian. Om det var länge sedan du gjorde en säkerhetskopia kan du göra en ny innan du sätter igång med din nya mobil.
1. Sätt in SIM-kortet och starta din nya iPhone
2. Följ inställningarna på din nya mobil 
3. När du kommer till steget ”Hur vill du ställa in din iPhone?” ska du välja att återskapa från antingen iTunes eller iCloud
4. Vänta, det kan ta allt från 5 minuter till 1 timme (om du har många bilder och appar som ska flyttas)
5. Äntligen klar, nu är du redo att erövra världen med din nya mobil

Läs mer

Läs mer om 5G
Så sparar du batteri på mobilen
Så här byter du från Android till iPhone

Erbjudande för dig som har köpt någon modell i iPhone 12-serien
25% rabatt på utvalda skal och skärmskydd till iPhone 12 i varlfri Trebutik alt. 25% rabatt på utvalda skal till iPhone 12 om du kontaktar Kundservice. Ett större urval av modeller på skal och skärmskydd kompatibla med rabatten finns att tillgå i butik. Rabatten är giltig tom det datum som finns kommunicerat i ditt sms.

Ge din gamla smartphone ett nytt liv.

Om du lämnar in din gamla mobil som du inte längre använder kan du sänka din månadskostnad eller skänka mobilens värde till Barncancerfonden. Ta med din gamla smartphone till någon av våra 3Butiker så hjälper vi dig med kontroll och värdering.