Till innehållet
Meny

Sköna temakonton på Instagram.

Sedan Instagram släppte möjligheten att enkelt pendla mellan olika användarkonton, har det blivit betydligt enklare att ta ut svängarna med ett kreativt, udda extrakonto. Oavsett intresse eller inriktning, kan du vara säker på att det finns andra där ute med exakt samma smak eller humor.  

Här är 8 fascinerande och roliga temakonton att inspireras av.


1. Symmetry Breakfast
Michael Zee har lagat sina vackert symmetriska och aptitretande frukostar till pojkvännen Mark sedan 2013, och Symmetry Breakfast har sakta men säkert växt till ett riktigt stort fenomen. Med över 600 000 följare och en färsk kokbok i bagaget, har han visat att det lönar sig att vara konsekvent, ambitiös, kvalitetsmedveten – och kärleksfull.

2. Quarter Life Poetry
Vid sidan av sitt jobb som skådespelare skriver 26-åriga Samantha Jayne fyndiga och cyniska små Instagram-dikter, helt i samklang med Girls-generationen. Hennes hobby har hittills lett till boksläpp, merchandise-shop och en handfull Youtube-filmer.

3. Legokarlove
Att göra Legobyggen av scener skrivna av en av vår tids mest upphöjda författare är både smart, roligt och tacksamt. Allvaret i Karl- Ove Knausgårds långa, detaljrika och oftast självbiografiska texter tas onekligen ner på jorden när orden får kläs i färgglad plast. Men det mest bestående intrycket av @legokarlove är hur otroligt ambitiöst hela projektet känns, med imponerande känsla för färger, inredningsdetaljer och stämningar.

4. Taste of Streep
Sam Herschel har blivit Instagram-kändis tack vare sina småtaffligt Photoshoppade bilder på Meryl Streep i olika typer av mat – gärna flådig fast food och syndiga bakverk. Skådespelerskan har i intervjuer visat sig smickrad, för att i nästa stund antyda att vissa människor kanske har liiite för mycket tid.

5. Yoyoha
Konstnären Josh Hara från Ohio insåg att han hade något bättre än ”ett vitt ark” framför sig när han varje morgon beställde sin stora take-away-kaffe på Starbucks. Han utmanade sig själv att rita på 100 muggar under 2014, ett löfte som upprepades året därpå. Mediet är begränsande, unikt och Instagram-vänligt, och över 90 000 personer följer numera hans stilrena och ofta samtidskommenterande cafébetraktelser.

6. Texts From Your Existentialist
April Eileen Henry ser gärna sig själv som en svår, kedjerökande poet från LA. Och den klädsamma svärtan i hennes existentiella ångest gör sig tydligen utmärkt på Instagram, för en kvarts miljon följer hennes svårmodiga sms-rutor ovanpå olika konstverk.

7. Trotterpup
Man måste ändå imponeras av djurkonton som lyckas bli riktigt stora. Instagram älskar som bekant sina mopsar, och Trotterpup är ett konto för två mycket välvilligt − och stundtals sofistikerat − poserande mopsar som spökas ut av sina fotograferande föräldrar, gärna tillsammans med de två sjukt gulliga barnen i familjen.

8. Bread Face
Denna mystiskt anonyma japanska kvinna blev internetkändis häromåret när hennes Bread Face Blog-konto började få stora följarskaror. Idén är lika enkel som märklig: Bread Face rullar sitt ansikte i olika typer av bröd, bullar och bakverk. 

Temakonton är ett kul sätt att använda Instagram och möjligheterna finns, som exemplen ovan visar, att faktiskt få stort genomslag. Att hitta rätt tema är förstås viktigt, men för att lyckas ställs också en viss kvalitet på bilderna. Följ gärna våra fotoskola här på bloggen.

Lycka till!