Till innehållet
Meny

Trådlös laddning.

Vad är det?

Mobiler som har stöd för trådlös laddning behöver inte laddas med sladd. De kan istället laddas med speciella trådlösa laddare, eller laddningsplatta.

Den vanligaste standarden för trådlös laddning kallas för Qi (uttalas chi) och stöds av de flesta mobiltillverkarna, bland annat Apple, Samsung, Sony och Huawei.

Tar det längre tid att ladda trådlöst?

Ja, det gör det! Och om du använder ett skal på mobilen så kan det ytterligare öka laddtiden. Det finns två typer av trådlös laddning: induktiv och resonant.

Med induktiv laddning måste mobilen ligga väldigt nära laddplattan (skal ökar avståndet), medan resonant laddning är mindre förlåtande och ofta den teknik som används för möbler med inbyggda laddare.

Vilken teknik som används spelar ingen roll för mobilen som laddas.

Powerbanks med stöd för trådlös laddning.

Tekniken har kommit så långt att det nu finns powerbanks (portabla extrabatterier) som har stöd för trådlös laddning. Häftigt? Ja. Men hur användbart är det egentligen? Det ryktas att vi går ifrån sladdar och mer åt det trådlösa. Först var det hörlurar, är nästa steg "inga laddsladdar?"

Varför trådlös laddning?

Att ladda trådlöst är smidigt och du behöver inte oroa dig över sladdar. Lägg mobilen på laddplattan och du är igång. Om du däremot har bråttom och snabbt behöver extra kräm för att klara kvällen gör du bäst i att snabbladda mobilen.

Många som vill hålla det cleant på nattduksbordet eller datorbordet brukar använda trådlösa laddare.

Inbyggd trådlös laddning.

Det har med åren blivit allt vanligare för olika möbelföretag och caféer att bygga in stöd för trådlös laddning i bord, lampor och andra praktiska möbler.

Här på vårt huvudkontor har exempelvis borden i våra mötesrum inbyggda trådlösa laddare, så att man snabbt ska kunna ladda sin mobil utan att behöva bära med sig en sladd.

Bild på en iPhone XS som laddar trådlöst på ett bord

Bild på en iPhone XS som laddar trådlöst på ett bord

Köp på tre.se.

På tre.se säljer vi mobiler med stöd för trådlös laddning från bland annat Samsung, Apple och Huawei. När du väljer mobil på tre.se kan du kolla i specifikationen för att se om den stödjer trådlös laddning.

Till alla mobiler på tre.se

Trådlös laddning i vår tillbehörsshop

Läs mer.

Omvänd trådlös laddning
Snabbladdning
Galaxy A51
Samla familjens abonnemang
Huawei Nova 5T