Till innehållet
Meny

Uppdatera till iOS12.

Förra året släpptes iOS12 – den nya versionen av Apples operativsystem för smarta mobiler. Nytt för i år är att fler modeller än någonsin kan ta del av de många funktioner och nyheter som iOS12 innebär.

Apple har valt att satsa på prestanda, säkerhet och stabilitet i den nya uppdateringen. Vi har testat och kan inte mer än hålla med – äldre modeller får nytt liv och nyare modeller får nya, spännande funktioner.

Det finns många nya funktioner som vi gillar med det nya operativsystemet. Här berättar vi om fyra stycken nyheter som imponerade lite extra på oss.

Allt har blivit snabbare

Funktioner som du använder varje dag, till exempel fota och filma med kameran och skriva på tangentbordet går nu mycket snabbare. Att öppna kameran går upp till 70 procent snabbare jämfört med innan. Den här förbättringen kommer du att märka av tydligt när du har flera appar igång samtidigt. Uppdateringen har stöds hela vägen till iPhone 5s och iPad Air.

Hur ofta använder du din mobil? Och till vad?

Med den smarta funktionen skärmtid redovisar din iPhone nu vilka appar du använder och hur länge du använder dem. I slutet av varje vecka får du en sammanfattning och kan på så sätt få bättre insyn i hur du använder din mobil. Kanske behöver du skära ner på sociala medier? Inga problem. Sätt en gräns för sociala medier och mobilen sätter stopp när gränsen är nådd.

Har du barn och vill få bättre insyn och kontroll? Skärmtid är lösningen.

Bilder blir lättare att hitta

Bilder-appen har blivit smartare och bättre. Nu kan du enkelt söka bland dina bilder genom att exempelvis skriva in en plats, en person eller varför inte bara skriva ”bil” och låta din iPhone visa alla bilder där det förekommer bilar. Jobbigt att skriva? Be Sira söka igenom dina bilder genom att säga ”Hej, Siri – sök på bilar i Bilder”. 

Mätverktyg 

Har du en iPhone SE, iPhone 6s eller senare kan du använda Apples nya app ”Mätverktyg”. Appen installeras automatiskt med iOS12 och finns tillgänglig på hemskärmen. Med ”Mätverktyg” får du en linjal i mobilen som du kan mäta grejer med – smart!

Stör ej

Med den här nya uppdateringen blir det ”Stör ej” på riktigt. Gå in i ett möte och slå på ”Stör ej” och slipp bli störd av notifikationer, samtal och SMS. När mötet är slut går ”vanligt” läge på igen utan att du behöver göra någonting. Den här funktionen kan du även använda när du är på vissa platser, tex hemma eller på bio.

 

Sugen på att använda de här nya funktionerna som iOS12 erbjuder? Börja med att säkerhetskopiera mobilen och sen går du in under Inställningar och uppdaterar.

Läs mer:

Allt om iPhone XS och XS Max
Så säkerhetskopierar du din iPhone
Skydda din iPhone