Till innehållet
Meny

Vad är VoLTE?

Och varför ska jag bry mig?

När vi under 2010 började bygga vårt 4G-nät möjliggjorde det bättre täckning och snabbare hastigheter.

Den nya 4G-tekniken, eller LTE som det också kallas, var anpassad för data, eller surf. Så samtal och meddelanden gick fortfarande via 3G-nätet.

Vad är LTE och 4G?

LTE står för “Long Term Evolution" och är ett samlingsnamn för den fjärde generationens mobilteknik (ofta förkortat till 4G). Det är en vidareutveckling av 3G (tredje generationens mobilteknik) som medför bättre kapacitet, stabilitet och hastighet i mobilnätet.

Uppföljaren till 4G är 5G, som just nu håller på att breda ut sig i Sverige.

Ring 4G-samtal med VoLTE.

De senaste åren har vi implementerat en teknik som kallas för VoLTE. VoLTE står för” Voice over Long Term Evoution” – det vill säga att samtal nu kan skickas över 4G-nätet i form av data.

Bättre ljudkvalitet.

VoLTE, eller 4G-samtal, medför bättre ljudkvalitet och snabbare uppkoppling samt att du kan surfa i full hastighet, även under ett pågående samtal.

En kompatibel mobil behövs.

De abonnemang vi säljer är kompatibla med VoLTE, eller 4G-samtal, men för att dra nytta av det behöver du ha en kompatibel mobil.

De flesta moderna mobiler har idag stöd för VoLTE, men du gör bäst i att kolla upp det själv om det är viktigt för dig.

Köp på tre.se.

På tre.se säljer vi mobiler med stöd för 4G-samtal från bland annat Apple, Samsung, Sony och Huawei. När du väljer mobil på tre.se kan du kolla i specifikationen för att se vad som gäller för den mobil som du är intresserad av.

Till alla mobiler på tre.se

Läs mer.

Omvänd trådlös laddning
Snabbladdning
Trådlös laddning
Damm- och vattentålighet i mobilen (IP-klass)
Vad är 5G? Vi förklarar
Samla familjens abonnemang