Till innehållet
Meny

Vad säger proffsen om iPhone 7?

Vid det här laget vet vi en hel del om iPhone 7 och iPhone 7 Plus, och recensionerna har börjat flöda över internet. Som vanligt är många reaktioner extra starka precis i början, men vad blir konklusionen när stormen bedarrat? Vi har saxat några synpunkter från de absolut största teknikbloggarna.

iPhone blickar mot framtiden. 

Nilay Patel på The Verge gillar sjuans kamera, vattentålighet och prestanda, men tycks lite förvirrad av bristen på tydliga designuppdateringar och han är smått irriterad över borttagandet av hörlursuttaget. Men han menar samtidigt att iPhone 7 lägger grunden inför framtidens mobiltelefoner, speciellt om fler aktörer får möjlighet att vidareutveckla de nya modellernas spännande tekniska möjligheter. 

Så här skriver han i sin konklusion:

”iPhone 7 och 7 Plus är onekligen bland de mest intressanta, omtalade, kraftfulla telefoner Apple någonsin har släppt, och det mest självklara uttrycket för bolagets vision på mycklet lång tid. iOS 10 är fantastiskt, kamerorna är bättre, och prestandan är fenomenal. Och batterierna håller längre. Det här är otroliga telefoner.”

Gråt inte över lurarna.

På vissa håll tycktes det som att världen simultant satte kaffet i vrångstrupen när det stod klart att Apple hade tagit bort hörlurssuttaget. Många reagerade också på Apples användande av ordet #courage, men i slutändan finns det viktigare saker att uppröras över. 

John Biggs på TechCrunch var snabbt ute med att försvara beslutet i sin krönika med rubriken Don’t cry because the headphone jack is over, smile because it happened.  

”Det krävdes visst mod för att ta bort hörlursuttaget. Inte den typen av mod som vi talar om när folk rusar in i brinnande byggnader eller räddar kattungar från höga träd. Det är den typen av mod som gör att du står för att dina handlingar kommer att förändra status quo och att beslutet kommer att bli omåttligt impopulärt. Och efter att stormen har lagt sig, kommer den nya tekniken att bli mainstream, och alla kommer glömma att det här någonsin hände.”

Ett steg mot VR?

Recode antyder också att sjuorna på många sätt hintar om framtidsmöjligheter. Bland annat menar en expert att de dubbla kamerorna på 7 Plus kan vara ett viktigt steg mot framtida utveckling av VR-tjänster, alltså Virtual Reality. Att introducera hårdvara innan mjukvaran är på plats är inget ovanligt, bland annat kom fingeravtryckssensorn ett år innan Apple Pay rullades ut. 

Basfunktionerna imponerar.

Chris Velazco på Engadget är imponerad, även om han tycker att Apple kunde tagit ut svängarna lite mer. Han menar att telefonerna är fantastiska för att Apple lagt stor vikt vid de viktiga basfunktionerna: prestandan, kameran, skärmen och batteriet. 

”Om du kan se förbi den bekanta designen och det borttagna hörlursuttaget, då kan iPhone 7 och 7 Plus på allvar utmana titeln som de bästa smarttelefonerna. Punkt slut.”

Samtidigt som nya iPhone-modellerna släpps har Apple rullat ut sitt senaste mobila operativsystem, iOS 10. Läs gärna mer om det här.