Till innehållet
Meny

Wireless Reverse Charging.

Bli hjälte bland dina vänner i sommar.

Det finns alltid någon som glömmer laddaren till mobilen när dem ska någonstans, inte är beredd på att batteriet ibland kan rusa iväg i världens fart eller befinner sig långt ifrån ett vägguttag. Nu kan du med hjälp av Wireless Reverse Charging bli hjälten bland dina vänner som löser alla dessa problem. 

Vad är Wireless Reverse Charging och hur gör man?

Wireless Reverse Charging är en funktion som gör det möjligt att använda en enhet för att ladda en annan som stöder trådlös Qi laddning. Man tar alltså lite batteri från en enhet och för över till en annan. Allt du behöver göra är att aktivera "Trådlös omvänd laddning" i inställningar för batteriet. Med några enkla klick på vardera enhet placeras den enhet som ska laddas ovanpå den andra och laddningen kan starta. Enkelt, smidigt och dessutom smart. 

Hur fort går laddningen?

Att ladda genom Wireless Reverse Charging går inte i samma hastighet som med en mobilladdare kopplad till väggen, men är en fantastisk funktion för nödsituationer och ett bra alternativ vid tillfällen utan tillgång till mobilladdare. Det tar cirka 120 minuter att ladda ett batteri på 3000mAh.

Vilka enheter fungerar med Wireless Reverse Charging?

Idag är det Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 ProSamsung Galaxy S10 och  S10+ som är utrustade med Wireless Reverse Charging. Dessa har omvänd trådlös laddning och kan alltså både bli laddade och ladda andra enheter trådlöst. Det finns betydligt fler enheter som inte har Wireless Reverse Charging men som stödjer Qi laddning som kan laddas via detta sätt men inte ladda andra. iPhone 8 och nyare modeller samt Samsung S6 och nyare modeller är några exempel på sådana enheter.

Nu slipper ni leta efter vägguttag, få panik om mobilladdaren är glömd hemma eller stressa över att batteriet inte räcker hela dagen. Nu har du laddaren med dig var du än befinner dig.

Läs mer:

Så sparar du batteri på mobilen när du reser
Nio misstag du kan unvika, om du roamar på resan
Fem appar för hela familjen