Gå till innehållet

Så jobbar Tre med hållbarhet som mål

För Omnia Bakhiet som är hållbarhetsansvarig på Tre, handlar det största arbetet framåt om samarbete. Det är viktigt att vara tydlig och konkret, menar hon.

Publicerad 2022-02-22

Omnia står vid fönster med en svart kavaj och svarta skinnbyxor - hållbarhet

De senaste åren har ambitionerna för hållbarhetsarbetet på Tre ökat markant. Bland annat är verksamheten nu helt klimatneutral, vilket inkluderar att man bara köper in 100 procent förnybar el samt att man klimatkompenserar för resterande utsläpp. Fram till 2025 ska verksamheten dessutom minska sin klimatpåverkan och målet är att halvera CO2-utsläppen. Omnia Bakhiet är hållbarhetsansvarig och beskriver hur arbetet genomsyrar allt företaget gör.

– Vi arbetar utifrån ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Hållbarhet har lyfts upp på ett helt nytt sätt och är jätteviktigt för såväl våra ägare som medarbetare. Det är mycket som händer nu, många nya idéer och tankar, säger hon. Bland annat håller hon i ett hållbarhetsforum som bildades bland annat för att jobba in hållbarhet i hela verksamheten. Olika representanter från delar av organisationen träffas med jämna mellanrum.

– Vi diskuterar olika frågor och krav som kommer upp från ägare och myndigheter, säger Omnia Bakhiet.

5G-nätet revolutionerar

Andra initiativ i Tres hållbarhetsarbete är Tre:s 5G Sustainability Awards som lanserades under hösten 2021, och som belönar innovativa idéer som utnyttjar kraften i 5G och IoT (sakernas internet) för att skapa ett mer hållbart samhälle, både ur ett socialt- och miljömässigt perspektiv. Förutom att faktiskt rädda liv – som Buddywise som tog hem den första vinsten – bidrar 5G med att luften vi andas mäts i realtid, pH-värden från vattendrag samlas in, trafikströmmar analyseras och även kollektivtrafiken kan optimeras både när man bygger nya linjer och stationer. Genom 5G får man tillgång till bättre data för att analysera hur människorna rör sig i staden på fot, cykel, bil och buss.

– Vår kärnverksamhet är vårt nät, vilket är en samhällskritisk verksamhet och del av hållbart samhälle säger hon och beskriver hur 5G-nätet bidrar med energieffektiviseringar som kan bidra till Sveriges klimatmål.

FN:s hållbarhetsmål som grund

Basen i Tre:s hållbarhetsarbete grundar sig i FN:s globala hållbarhetsmål, där bland annat Jämställdhet, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur samt att Bekämpa klimatförändringen, ligger närmast Tre. Så hur ska Tre uppnå dessa mål framåt? För Omnia Bakhiet handlar det om nära samarbete.

– Det är viktigt att vi lyssnar på varandra för att uppnå målen. Det är sällan en person eller en avdelning som löser saker, det är ett samarbete genom hela organisationen, avslutar hon.

Vill du ha hjälp?

Boka rådgivning

Boka ett samtal med en av våra företagsexperter.

Mobil växel

Trevlig mobil växel till företaget, från 49 kr/mån.

Företagsmobil

Här hittar du din nya företagsmobil.

Fler Intervjuer

3Vänners glass

Trevligt möte

Så skapar 3 Vänner äkta och genuin glass

Tänk dig en glassvärld där ingrediensförteckningarna är korta, råvarorna äkta och glassen inte har kompletterats med luft – det låter kanske som glassen smakade förr. Ja, och som glass från 3 Vänner.

 Buddywise - hållbart

Trevligt möte

Buddywise upptäcker olyckor med AI

”Det är på liv och död i skillnad mellan 5G och 4G för vår produkt”. Trots att arbetsplatsolyckor idag går att undvika till stor del, har de ökat i Sverige det senaste året. Med sin smarta AI-plattform kan Buddywise analysera och larma i tid.

&Repeat

Trevligt möte

&Repeat ger takeawaylådor nytt liv

Det ska vara lätt att göra rätt – den filosofin präglar &Repeat som skapat ett pantningssystem för engångsförpackningar. Varje låda som återvinns gynnar planeten.

Till Tre möter
Handla
  • Företagsmobiler
  • Företagsabonnemang
  • Bredband för företag
  • Internet of Things
  • Mobil växel
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!