Gå till innehållet

SweTrack digitaliserar sina kunder med Tres SIM-kort

2 min lästid

Med SIM-kort från Tre kan SweTrack koppla upp nästan vad som helst. Med grunden inom spårning har de i dag växt till end-to-end-leverantör för företag som vill digitalisera sin produkt.

– Vi är väldigt nöjda med Tres genomtänkta och relevanta dataplaner för IoT-lösningar, säger Paul Mikkelsen, styrelseordförande på SweTrack.

Publicerad 2022-11-17 (Uppdaterad 2022-12-21)

Swetrack

Spåra dina grejer med SIM-kort

Många privatpersoner har kommit i kontakt med SweTrack när de vill kunna spåra till exempel sin bil, båt eller ett släp. De kan helt enkelt gå till en vanlig teknikbutik, köpa en liten låda och sedan placera den på den produkt som de vill kunna hålla koll på. Sedan går det enkelt att följa sändaren via en app, utvecklad av SweTrack. För att lösa uppkopplingen använder de sig av SIM-kort från Tre.

Stabil uppkoppling med Tre

– Vi testade en annan leverantör först, men bytte till Tre efter drygt ett år. I alla våra produkter sitter SIM-enheter som kan gå över hela världen, men givet nuvarande marknadsfokus så använder vi oss idag av en Europa-dataplan som går att uppgradera till ytterligare geografiska områden vid behov. Tre har bra driftsstabilitet och täckning inom Europa, säger Paul Mikkelsen.

Under de senaste åren har SweTrack såväl breddat som vidareutvecklat sina tjänster. I dag vänder de sig inte bara till privatpersoner utan även företag som vill kunna spåra sina produkter eller erbjuda den funktionen till sina kunder. De har även öppnat upp för att kunna överföra annan data än bara positionrelaterad information.

Snabba resultat

Ett företag som SweTrack samarbetar med är Dignita som tillverkar alkomätare och alkolås. Alkolås används ofta inom industrin eller logistikbranschen där medarbetare måste lämna ett alkoholprov för att de ska få köra en maskin eller ett fordon. Tidigare fick de inga resultat från mätningarna förrän efter service och kalibrering av alkolåsen, något som innebar att eventuella överträdelser kunde missas i flera månader. I dag kan den som använder sig av Dignitas alkolås med alkolarm få resultaten direkt, tack vare SweTracks teknik.

– Nu får fordonsansvariga en pling i appen direkt om någon blåser ett underkänt alkoholprov. Man kan också se på en karta var maskinen eller fordonet befinner sig och agera direkt. Det här höjer säkerheten och minskar risken för olyckor för att någon har kört eller använder arbetsutrustning berusad, säger Paul Mikkelsen.

Spåra upp din cykel

Just fordon är ett intressant segment för SweTrack, i tillägg till traditionella motorfordon så har även cyklar blivit alltmer viktiga att spåra. Till stor del beror det på elektrifieringen av cykeln som gjort att de ökat i värde i och med all teknik som finns installerad. SweTrack samarbetar bland annat med Livelo Bikes AB som tillverkar trehjuliga familjecykeln Livelo #1 där de inte bara möjliggör spårning utan genom sin anpassade app även möjliggör ett community för cykelägarna.

– Nu har Livelo ett verktyg att kommunicera med sina kunder. Användarna kan få tips om närmaste cykelverkstad, tillgång till produktinformation såsom manualer och en mängd viktiga data om hur cykeln mår som till exempel hur ofta batteriet laddas. Från början var det ett stöldskydd där du kunde se om någon stal din cykel, men nu har de byggt en community där de kan ha en öppen och värdefull tvåvägskommunikation med sina kunder, säger Paul Mikkelsen.

Swetrack - Spåra upp din cykel

Låt produkterna prata med varandra

En av SweTracks styrkor är att de har kunskapen och erfarenheten att utveckla allt från hårdvaran till själva appen som används för att få tillgång till information.

– Det här är ett enkelt sätt för företag att digitalisera både sina befintliga och nya produkter. Det öppnas upp så många möjligheter när man kan börja prata med produkter, det går även att genomföra mjukvaruuppdateringar via vår lösning. Alla involverade blir nöjda då det innebär en bättre tjänst, säger Paul Mikkelsen.

SIM-kort, vilken smart lösning!

Det som alla lösningarna har gemensamt är att de kopplas upp med ett SIM-kort från Tre Företag. – De har en bra teknisk kommunikationsplattform i grunden, och ett väldigt bra team som jobbar med oss. Vi har alltid varit jättenöjda med våra kontaktpersoner på Tre, säger Paul Mikkelsen.

Bhadin Bunpuckdee, product manager IoT på Tre Företag, är också väldigt nöjd över hur samarbetet fungerar.

– Att få följa SweTracks resa är otroligt spännande. Med 3IoT Control Centre säkerställer vi att vi kan erbjuda SweTrack tjänster som passar dem. Vi ser våra kunder som partners och lägger stor vikt på att lyssna på deras utmaningar så vi kan stötta dem i deras resa, avslutar han.

Vill du veta mer om hur IoT-lösningar kan hjälpa ditt företag? Kontakt oss här!

Vill du veta mer?

Boka rådgivning

Boka ett samtal med en av våra företagsexperter.

Mobil växel

Trevlig mobil växel till företaget, från 49 kr/mån.

Företagsmobil

Här hittar du din nya företagsmobil.
Ivana Ravenna

2 min lästid

10 tips hur du skyddar mobilen

Ivana Ravenna, produktchef på Tre Företag, ger sina 10 bästa tips för ett säkert mobilanvändande.

Läs mer
Emma Sperrle

5 min lästid

Hållbarhetsarbete och spartips

Hur kan man jobba med hållbarhetsfrågor i den förändliga värld vi lever i. Låt oss inspirera dig och ge smarta spartips på vägen!

Carl-Magnus Sandenskog

2 min lästid

Hållbarhet för framtiden

Att göra hållbara val när det kommer till jobbmobiler är både enkelt och ekonomiskt. Vi jobbar med att återvinna och erbjuda begagnade mobiler.