Gå till innehållet
En kvinna med svart ryggsäck står på en hög höjd och fotar den vackra vyn med sin mobil.
En kvinna med svart ryggsäck står på en hög höjd och fotar den vackra vyn med sin mobil.

Hållbarhet

Vi är övertygade om att genom att dela med oss mer kan vi bidra till ett hållbart och mer inkluderande samhälle. Därför jobbar vi med många projekt och samarbetar med olika organisationer för att göra vardagen bättre för fler.

Hur vi tar ansvar för miljö och omvärld

Vi vill hjälpa våra kunder till en mer hållbar konsumtion genom att själva ta ansvar för vår klimatpåverkan vid hantering av inköp, produktion och leveranser.

Man och kvinna vid ett bord på ett cafè med varsin kaffekopp. De pratar. Mannen håller i en surfplatta.

Digitala kontrakt

Tack vare övergången från utskick till digitala kontrakt så skickar vi nu ut en och en halv miljon färre papper och 200 000 färre svarskuvert – varje år. Det motsvarar ett papperstorn högre än Globen.

Man i blå jeans, bruna stor och vit skjorta sitter ner och tittar på en mobiltelefon som han håller i ena handen.

Återvunna produkter

Under vissa perioder och i mån av tillgång erbjuder vi möjligheten att köpa återvunna mobiler och routrar till ett lägre pris. Vi har dessutom tjänsten 3Återvinn där kunder kan byta in sin gamla mobil när de köper en ny till rabatterat pris.

Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.

Grönt mobilnät

Sedan 2014 köper Tre ursprungsmärkt el från förnybara energikällor för driften av mobilnätet vilket har sänkt våra koldioxidutsläpp kraftigt.

Två kvinnliga kolleger står utomhus och pratar med varandra. Den ena kvinnan håller en pärm under armen.

Hållbara inköp

Genom hållbara inköp av miljömärkta produkter från våra leverantörer och samarbetspartners strävar vi tillsammans mot att bidra till ett hållbart samhälle.

Vi är din Buddy

Vi blir bättre tillsammans. Vi vill finnas där du är och göra det vi kan för att bidra till en positiv påverkan på samhället. Genom att vara den du är kan du också hjälpa oss i vår utveckling!

Vi finns där när det händer

Vi tar gärna ställning i samhällsdebatten och agerar på händelser i vår omvärld. När den rådande situationen i Afghanistan förvärrades i augusti 2021 valde vi att införa avgiftsfria samtal och sms från Sverige så att våra kunder kunde nå sina nära och kära som drabbats.

Vi bidrar till trygghet på nätet

Vi samarbetar med övriga ledande telekomföretag i Sverige för att motverka sexuellt utnyttjande av barn på nätet. Samarbetet sker också tillsammans barnrättsorganisationen ECPAT Sverige där syftet är att skydda barns rättigheter på nätet och stödja polisens arbete.

Vi lyssnar gärna

Vårt mål är att vara Sveriges mest lyssnande operatör. En viktig del i det arbetet är 3Community där kunderna kan hjälpa andra kunder. Forumet bidrar till ökad transparens och förbättrad kundserviceupplevelse eftersom dialogen styrs av våra kunder och sker på deras villkor.

Mer Trevligt hos oss

Tre som arbetsplats - Great place to work 2021 loggan i blått och rött med gradient bakgrund

Great Place to Work

Vi har under året fortsatt stärka vår position som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. I årets medarbetarundersökning hamnade Tre på femte plats och tack vare topplaceringar de senaste åtta åren är vi nu även med i Great Place to Work's Hall of Fame.

Text som säger My Dream Now i vitt med rosa bakgrund

UF och My Dream Now

Att satsa på den yngre generationen är en del av vår företagskultur och en förutsättning för vår framgång som bolag. Många unga startar sin karriär hos oss. Antingen hittar de hit eller så hittar vi nya talanger genom t.ex. Ung Företagsamhet och My Dream Now. 

Att jobba på tre - 3huset

Valfria helgdagar

Vi vill utmana den svenska kalenderns röda dagar och öppna upp för möjligheten att vara ledig på andra kulturers och religioners röda dagar. Alla anställda hos oss kan byta röda kalenderdagar enligt den svenska kalendern mot andra dagar som bättre passar sin övertygelse.

Fler bra saker vi gör

Man i brundblont hår och vit långärmad tröja fotar ett barn i en gunga på nära håll. Dom grimaserar åt varandra.

Återvinn din mobil

Som kund hos oss kan du byta in din gamla mobil, surfplatta eller smartklocka i en av våra butiker och få rabatt på ditt abonnemang. Du kan även skänka hela summan till välgörenhet. Alla inlämnade produkter återvinns på ett snällt sätt!

Kvinna i ljusblå jeans och vit överdel med uppsatt hår ligger i en säng och bläddrar på en surfplatta.

Whistleblowing

Vi värnar om vårt goda rykte och vill vara en positiv kraft i samhället. Vi ser mycket allvarligt på all typ av brottslighet och arbetar aktivt för att säkerställa att vi inte involveras i varken korruption, bedrägerier, penningtvätt, brott mot konkurrensreglerna eller andra brott.

För dig som är extra intresserad

Här har vi samlat våra aktuella och våra tidigare hållbarhetsrapporter för dig som vi läsa mer om vårt arbete. Om du har frågor eller vill ta del av tidigare rapporter kan du kontakta vår pressavdelning.