Gå till innehållet

Vad har vi för täckning hos dig?

Ta hjälp av vår täckningskarta för att ta reda på det! Här kan du se uppskattad täckning på platser i Sverige för både surf och samtal. Trevligt!

Så påverkas din täckning

Plats

Antalet master och personer som är belastar nätet skiljer sig åt mellan olika platser. Därför påverkas din täckning av var du är. Och när du är där.

Nät

Förutom plats och mobil påverkas din täckning av vilket nät du är uppkopplad mot. Alla operatörer har sina nät och delar även nät med varandra på vissa platser.

Nätutbyggnad – Senaste nytt

Mobil och abonnemang

Vilken mobil du har påverkar hur bra täckning du kan få. Nyare mobiler kan ofta ta emot flera frekvenser än äldre vilket gör att de kan få bättre täckning.

Se alla mobiler

Se alla företagsmobiler

Allmänt om täckning

Information om täckning är endast vägledande och det går aldrig att garantera täckning på enskilda platser. Täckning och hastighet för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis på geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Täckningskarta

Täckningskartan visar var man normalt har goda möjligheter att ringa och surfa. Den täckning och hastighet du faktiskt får kan dock variera från den som visas på kartan, bland annat beroende på hur många som ringer eller surfar samtidigt inom samma område. Möjligheten att ringa eller surfa inomhus påverkas av vilken typ av väggar, fönster och dörrar byggnaden har samt var i byggnaden du befinner dig.

Vilken mobiltelefon, surfplatta, modem eller router du använder har betydelse för hur du upplever täckning och hastighet.

Det kan gå att förbättra möjligheterna att ringa och surfa genom att använda så kallad handsfree (sladd med hörlurar och mikrofon) eller en extern antenn. Möjligheterna kan också förbättras ytterligare om mobiltelefonen ligger fritt istället för att den hålls i handen eller ligger i en ficka eller i en väska.

Hur olika mobiltelefoners egenskaper påverkar täckningen och hur du kan förbättra dina möjligheter att ringa och surfa kan du läsa mer om på PTS hemsida

Vårt snabba 5G-nät

Njut av supersnabb surf i vårt växande 5G-nät! Här kan du läsa mer om fördelarna med 5G, nya möjligheter och hur du kommer igång.

Läs om fördelarna med 5G
En hand håller i en mobil mot en orange bakgrund.

Täckning och nät

Vad påverkar egentligen täckning och surfhastighet? Här kan du lära dig mer!

Himmel med moln.

Driftinfo

Hur mår vårt nät? Här ser du planerade arbeten som kan påverka täckningen och om vi har tillfälliga störningar någonstans.