Gå till innehållet
Kortklippt man i ljusblå skjorta, svart ryggsäck och solglasögon fotandes en grå betong-byggnad.
Kortklippt man i ljusblå skjorta, svart ryggsäck och solglasögon fotandes en grå betong-byggnad.

IoT

På Tre är vi måna om att förstå våra kunders krav och behov, så att vi kan bli en hjälpande hand i era IOT-projekt. Vi blir er partner för både små och stora lösningar, oavsett om ni är nära mål eller står i startgropen.

Internet of things

Vår teknikorganisation bidrar med erfarenhet och expertis i världsklass, och stöttar er i allt från planering, testande och genomförande.

Bild på en telefonmast mot en molnig himmel.

Säker och stabil uppkoppling

Våra IoT-lösningar byggs i en framtidssäker och stabil teknikmiljö. Genom att vi är en del av CK Hutchinson Group kan vi leverera anslutningar för IoT både lokalt och globalt i över 200 länder.

Bild på personer i rörelse i stadsmiljö.

Skalbarhet och utbyggnad

Växer ert behov med tiden kan ni vara trygga med att kunna skala upp och bygga ut era IoT-lösningar med tiden. Det gör det riskfritt för er att testa ett projekt i mindre skala och sedan ta ut det till färdig lösning.

Bild på en sensor högt uppe på ett hustak.

Narrowband IoT

Den nya tekniken gör att täckningen ökar betydligt, och når fler platser i glesbygd och till och med under jord. NB-IoT är även mycket energieffektivt, vilket gör att t ex batteridrivna sensorer kan fungera i över 10 år.

Kostnadsfritt startpaket för IoT

Beställ ett startpaket, så att ni kan börja experimentera och upptäcka vad vilka möjligheter som finns i er verksamhet. Startpaketet är kostnadsfritt, har ingen bindningstid och är giltigt i 6 månader.

I startpaketet ingår:

  • Konto till IoT-portalen Jasper
  • 3 SIM-kort med 30 MB data/mån
  • 50 SMS/mån och 10 min röstsamtal/mån
  • Support och uppstart med hjälp av vårt IoT-team

Vad är IoT?

IoT står för Internet of Things, eller ”Sakernas Internet”. Andra namn är M2M (machine-to-machine) eller Telematik. Det är helt enkelt ett samlingsbegrepp för uppkopplade saker, som snarare kommunicerar med varandra än med oss användare.

Allt i en plattform

Enkelt att använda

Med vår partner Cisco använder vi oss utav systemet Jasper för att erbjuda marknadens bästa plattform för olika sorters IoT-lösningar.

Full kontroll

Avancerade funktioner behöver inte vara svåra att använda, i Jasper kan ni på ett enkelt sätt kan sköta hela er IOT-lösning i ett och samma system.

Hantera era SIM-kort

Oavsett om ni har ett SIM-kort eller tusentals får ni en fullständig överblick över alla era SIM-kort, och kan styra dessa som ni vill.

Logga in i Jasper

Frågor och svar om IoT

IoT fungerar genom att enheter kommunicerar med varandra via så kallade sensorer. Detta gör det möjligt att kontrollera och samla in data från något på distans. För att det ska fungera krävs att de enheter man vill kommunicera med eller hämta data ifrån är uppkopplade mot internet.

IoT blir viktigare i takt med att vi blir mer digitala och använder automatisering i större utsträckning. Ett exempel på en IoT-lösning är en läskautomat som skickar ett meddelande till leverantören när en viss dryck behöver fyllas på. Ett annat exempel är en uppkopplad buss, som skickar information till en digital informationsskylt att den anländer till busshållplatsen om X minuter.

Allt från små sensorer som mäter något, t ex temperatur, till självkörande fordon som behöver mäta många saker samtidigt för att ta rätt beslut i trafiken och i god tid boka in däckbyte hos din lokala verkstad när säsongen närmar sig.

Företag som valt en IoT lösning med Tre Företag

Läs även om framtidsspaningar om hur 5G kommer att lyfta IoT.

Kvinna står iförd gröna  landstingskläder som arbetar och har öppnat en lucka.

Så tar de kontroll över temperaturen

Med hjälp av den senaste IoT-tekniken har ICU Scandinavia tagit full kontroll över 40 000 mätpunkter åt 1 000 kunder över hela världen. Läs mer hur de detta är möjligt.

Så hjälper de matbutiker att minska matsvinnet

Grundarna av foodtech-bolaget Whywaste har utvecklat en smart lösning med hjälp av IoT-teknik som inte bara gör att matbutikerna kan minimera svinnet, utan att de även spar tid och pengar.

Bild på Maria Jonsson, nätchef på Tre iklädd vir skjorta och rutig kavaj.

Framtidsspaning: Så kommer 5G att lyfta IoT

Utbyggnaden av 5G är i full gång och skapar redan nu nya möjligheter – både för människor och företag. – Ännu mer magiskt blir det om ett par, tre år.