Gå till innehållet

Hur du betalar med mobilen

För dig som har en smartphone kan du sköta betalningarna med mobilen. Koppla dina bankkort till mobilen så kan du snabbt och säkert betala med mobilen nästa gång du är i affären. Att betala med mobilen är lika tryggt som att betala med kort.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-06-15 (Uppdaterad 2022-09-13)

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Tänk dig att du står i kön, skrollar lite på mobilen för att få tiden att gå. Väl framme vid kassan behöver du inte leta efter plånboken utan du blippar bara mobilen mot kortterminalen. Betalat och klart! Du tar din påse och går vidare.

Hur du betalar med bankkort i mobilen via Google Pay

Om du har en Android-mobil med operativsystemet Lolipop 5.0 eller senare kan du använda dig av Google Pay. Har du en Samsung kan du betala med appen Samsung Pay

 • Koppla ditt bankkort till Google Pay och du kan enkelt betala med Google Pay i alla butiker som tar emot kontanktlösa betalningar.
 • Det går även bra att betala i appar där symbolen för Google Pay finns. 

Hur du betalar med bankkort i mobilen via Apple Pay?

Apple Pay fungerar med iPhone 6 eller senare.

 • Dubbeltryck på sidoknappen på din iPhone för att använda ditt standardkort
 • Identifiera dig med Face ID eller ditt lösenord
 • Håll den övre delen av din mobil nära kortterminalen tills det stå ”Klar” på skärmen

Betala med NFC i mobilen

Med NFC-tekniken betyder det att du använder samma teknik som ditt kreditkort med blipp-funktion gör. För att betala räcker det att du håller telefonen nära butikens kortterminal och sedan godkänner köpet via fingeravtrycksläsaren eller face-id.

Betala räkningar med mobilen

Ladda ner appen från din bank så kan du smidigt skanna in uppgifterna på dina räkningar med mobilens kamera. När du skannar in dina räkningar slipper du att knappa in det långa OCR-numret.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 vs iPhone 14

Apples senaste iPhone 14-modeller är här och det finns en hel del nyheter. Om du funderar på att uppgradera dig och vill veta vad skillnaderna är mellan iPhone 13 och iPhone 14 har du kommit rätt. Vi jämför modellerna så att du lättare kan ta ett beslut om vilken modell som passar dig bäst.

Kvinna i brunt lockigt hår, grön tröja och ljusblå jeans sitter i skräddarställning i en vit soffa och tittar på en surfplatta.

Surfplatta för barn

Sverige-semester har blivit allt vanligare och bilresorna allt längre! Även mysiga familjekvällar hemma med film är något som vi värdesätter högt nu för tiden och det är där surfplattan kommer in i bilden. Vare sig du är hemma eller inte, vill vi ge dig möjligheten att göra precis det som du älskar!

Genvägar
 • Snabba svar
 • Familjeabonnemang
 • Om oss
 • Våra butiker
 • Täckning och nät
 • Whistleblowing
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig tisdag!