Gå till innehållet
Kvinna i brunt hår, uppsatt ii en knut pratar i en svart mobiltelefon med brunbeige skal. Hon har solglasögon på sig. Bilen är tagen snett bakifrån.
Kvinna i brunt hår, uppsatt ii en knut pratar i en svart mobiltelefon med brunbeige skal. Hon har solglasögon på sig. Bilen är tagen snett bakifrån.

Täckning & nät

Information om täckning, hastighet och stabilitet i vårt mobilnät för samtal och surf.

Vårt nät

Visste du att vårt mobilnät för röstsamtal täcker 98,9% av Sveriges befolkning?

Vi har sedan start utmanat marknaden och i december 2019 lanserade vi som första svenska operatör 5G i ett publikt mobilnät.

Detta påverkar din täckning

Plats

Antalet master, frekvenser och användare som belastar nätet skiljer sig mellan olika platser. Därför påverkas din täckning av var du befinner dig.

Nät

Förutom plats och mobil påverkas din täckning av vilket nät du är uppkopplad mot. Alla operatörer har sina nät och delar även nät med varandra på vissa platser.

Mobil

Vilken mobil du har påverkar hur bra täckning du kan få. Nyare mobiler kan ofta ta emot flera frekvenser än äldre vilket gör att de kan få bättre täckning.

Köp mobil > Köp företagsmobil >

Allt du vill veta om mobiltäckning

Mobiltäckning är avgörande för att våra mobiltelefoner ska fungera, men upplevs också ofta komplicerat att förstå. Så va är mobiltäckning egentligen?

Mer från oss

Ett kompisgäng sitter i en stentrappa och tittar på sina mobiler.

Femte generationens mobilnät

Vi på Tre var först ut i Sverige med att låta konsumenter uppleva 5G. Nu fortsätter vi resan och rullar ut 5G i flera städer.

En kvinna med grått, yvigt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

WiFi-samtal

Tjänsten WiFi-samtal en naturlig utveckling och komplement till mobilnätet som gör att du kan ringa och ta emot samtal via ett trådlöst nätverk (WiFi).

Kvinna med blont hår, solglasögon, svart kappa och vitt linne. Hon håller i en mobiltelefon och ler mot kameran.

VoLTE/4G-samtal

Med VoLTE/4G-samtal kan du ringa i 4G-nätet. Det medför bättre ljudkvalitet, snabbare uppkoppling och att du kan surfa i full hastighet även under ett pågående samtal.

Villkor

Information om täckning är endast vägledande och det går aldrig att garantera täckning på enskilda platser.

Täckning (och hastighet) för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis på geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Tres täckning för röstsamtal når 98,9% av Sveriges befolkning enligt PTS årliga undersökning av geografisk täckning via mobilnät, Dnr 19-10978.