Gå till innehållet

Täckning och nät

Här hittar du information om täckning, hastighet och stabilitet i vårt mobilnät för samtal och surf. Du kan även se driftstörningar och planerade utbyggnader.

Öppna täckningskartan
Scouter med blå himmel i bakgrunden står och håller upp sina mobiler.

5G ingår i alla mobilabonnemang

Gör som 2,6 miljoner andra, välj Tre

Vårt nät täcker 99,3% av Sveriges befolkning (avser rösttäckning och baseras på folkbokföringsadress)

Himmel med moln.

Driftinfo

Hur mår vårt nät? Här ser du planerade arbeten som kan påverka täckningen och om vi har tillfälliga störningar någonstans.

Till vår driftinformation

Vårt snabba 5G-nät

Njut av supersnabb surf i vårt växande 5G-nät! Här kan du läsa mer om fördelarna med 5G, nya möjligheter och hur du kommer igång.

En hand håller i en mobil mot en orange bakgrund.

Dags att fasa ut 3G

För att ge ännu mer plats åt höghastighets-5G och uppdaterade 4G-nät påbörjas nu utfasningen av våra gamla 3G-nät på 2100 Mhz.

Vårt nät

Visste du att vårt mobilnät för röstsamtal täcker 99,3% av Sveriges befolkning? (Avser rösttäckning och baseras på folkbokföringsadress).

Vi är den mobiloperatör i Sverige som har investerat allra mest i vårt nät under en stor mängd år. Vårt fokus är att våra kunder ska ha en fantastisk nätupplevelse överallt där de befinner sig.

Så påverkas din täckning

Plats

Antalet master och personer som är belastar nätet skiljer sig åt mellan olika platser. Därför påverkas din täckning av var du är. Och när du är där.

Nät

Förutom plats och mobil påverkas din täckning av vilket nät du är uppkopplad mot. Alla operatörer har sina nät och delar även nät med varandra på vissa platser.

Nätutbyggnad – Senaste nytt

Mobil och abonnemang

Vilken mobil du har påverkar hur bra täckning du kan få. Nyare mobiler kan ofta ta emot flera frekvenser än äldre vilket gör att de kan få bättre täckning.

Se alla mobiler

Se alla företagsmobiler

Allt du vill veta om mobiltäckning

Mobiltäckning är avgörande för att våra mobiltelefoner ska fungera, men upplevs också ofta komplicerat att förstå. Så va är mobiltäckning egentligen?

Villkor

Information om täckning är endast vägledande och det går aldrig att garantera täckning på enskilda platser.

Täckning (och hastighet) för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis på geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Tres täckning för röstsamtal når 99,3% av Sveriges befolkning enligt PTS årliga undersökning av geografisk täckning via mobilnät, Dnr 19-10978.